Деца подкрепят деца: “Елхи на таланта”

Възпитаниците на 139 ИОУ „Захарий Круша“ сами изработиха играчките, с които украсиха една от десетките Елхи на Таланта
За четвърта поредна година Благотворителната Екологична кампания сбъдва мечтите на таланти от цяла България


Приказните ЕЛХИ НА ТАЛАНТАпревърнаха за четвърта поредна година алеята пред НДК в най-красивото празнично място в София.Светлините на живите елхи бяха запалени1-ви декември итрадиционно ще греят до началото на февруари следващата година, а на пролет ще бъдат подарени на Столична Общинаизалесени в Гората на Таланта, в която вече има близо 100вечнозелени дръвчета- продължение и символ на каузата на кампанията.
ЕЛХИТЕ НА ТАЛАНТА е пореднатафантастична идея на Фондация „Стоян Камбарев“, носеща името на култовия театрален режисьор. Събраните средства отновоотиват за стипендии на даровити деца от многодетни семейства в нужда и ще покрият едногодишните им разноски за изкуството, което са избрали. Ще бъдат закупени и много подаръци и ваучери.Благотворителната кампания се осъществява с официалното партньорство на Столична Община. Основна заслуга за успеха на инициативата има и лидерът в ландшафния дизайн и озеленяванетог-жа Петя Нановска / PROPLANTS – която за четвърта поредна година прави най-голямото дарение, а именно всички красиви живи двуметрови елхи, които пристигнаха чак от Италия.

Традиционно,благодарение на ЕЛХИТЕ НА ТАЛАНТА – единствената за сега дарителска кампания на Фондацията, едногодишни стипендии получават и много от музикалните й таланти и лауреати, както и най-младите носители на Голямата Награда за Полет в Изкуството- основен фокус на културната организация.Средства се насочват и къмняколко късометражни филма, а миналата година, Фондация „Стоян Камбарев“ успя да финансира и издаде луксозно издание на поемата „Към Нея“ на младия поет и мултиталант Росен Карамфилов само благодарение на тази Коледна акция.


„С голяма обич подкрепяме тези даровити деца за поредна година. Убедена съм, че за да е ефективна помощта,не трябва да е само кампанийна и еднократна. Техните семейства разчитат на нас всяка година по Коледа и благодарение на Блготворителната ни кампания младите таланти продължават да пеят, свирят, танцуват, рисуват. Те отраснаха пред очите ни, а някои от тях се развиха забележително и това ни прави много горди! Прекрасно е, че ЕЛХИТЕ НАТАЛАНТА се превърна в красива Коледна традиция, с екологична стойност, сбъдваща мечти на тези чудни деца и радва всички софиянци и гости на града. Магично е!Сърцатият млад екип на Фондация „Стоян Камбарев“ се справи забележително с украсата, за което им благодаря, защото аз мога да движа нещата само от дистанция!“- сподели от Лондон актрисата и продуцент Деси Тенекеджиева – Председател на УС на Фондация „Стоян Камбарев“ и вдъхновител на кампанията.

„Близо двеста играчки, гирлянди и лампички има на всяка една жива двуметрова елха- в различен цвят и визия, според желанието на дарителите, а на специалните табелки се виждат исърдечните им коледни пожелания.Голяма част от Коледните Благодетели се включват за поредна година, но се радваме и на много нови приятели и дарители, като някои от тях сами ни потърсиха и припознаха каузата като тяхна. За първи път се включиха и деца, които помагат на други деца! Колко е красиво това! Учениците от 139 ИОУ „Захарий Круша“, сами изработиха с много любов и въображениеиграчките за своята Елха на Таланта“- допълни маркетинг и пиар специалистът Ива Екимова, която тази година се включи и в ролята на мениджър на проекта.


На 1-ви декември вечерта, Четвъртото издание на ЕЛХИ НА ТАЛАНТА символично бе открито от изящната балерина и носител на Наградата за Полет в Изкуството 2022 – Емона Георгиева, коятотанцува под звуците на вечната класика „ЗИМА“ на Антонио Вивалди.Солист на маримба бешеедин от стипендиантите и лауреати на Фондация „Стоян Камбарев“ – изумителната Сара Чакърова. Танцътбеше заснет, а ценителите на балетното изкуство и класическата музика ще могат да му се насладят в официалния You Tube канал и сайта на Фондация „Стоян Камбарев“, като част отаудиовизуалнен продукт – специален подарък и поздрав от Столична Община за всички софиянци и гостина града.

А ето кои са и другите добротворци, благодарение, на които ЕЛХИТЕ НА ТАЛАНТА отново сбъдватмного съкровени мечти:
Едни от най-верните партньори на Фондация „Стоян Камбарев“се включиха традиционно:УниКредит Булбанк – официалната банка на Фондацията, TeхнополисиPractiker,АУРУБИС България,INGRAM Micro, шоколадовото изкушение MЕRCI,Pernod Ricard Bulgaria, както ифилмовите компании на Деси Тенекеджиева-NOVA Film и Black See Film.

Своя прелестна елха отново иматнай-големият личен дарител г-жа Нели Беширова- собственик на енергийния лидер Риск Инженеринг иг-жа Гергана Ташковаот Марс Армор, както и бизнесмените Атанас Динев, чийто нов проект са модерните и уютни домове Косанин Парк, Нешо Миранов- един от лидерите в тютюнопроизводството у нас, Звезделин Протопопов- собственик на естетични клиники ProDermaи адв. Анна Попова – член на УС и юрист на Фондацията.

Към благородната кауза, тази година се присъединиха нови приятели, на които благодарим сърдечно:КСИЛОГЕЛ,Tek Experts, Маутай България, Credissimo, Специализирана Очна болница и медицински център ПЕНТАГРАМ, Ротари Клуб Горна Баня, както и Фондация АЕТЪРНИТИ.

Страхотните партньори от Premium Rally Sofia подготвихапразнична изненада- ексклузивно автошоу, в което най-малките от талантливите деца се повозиха в специално подбрани луксозни автомобили.

Ето и дарителите, чиито елхи ще красят центъра на Бургас за трета поредна година:Община Бургас, Лукойл Нефтохим и Port Bulgaria West.

За популяризирането на цялата Коледната Екологична кампанияосновна заслуга иматверните приятели от IDEAComm,аблагодарение на ПРИЗМА- светлинни решения на Стефан Щулц,ЕЛХИТЕ НА ТАЛАНТА изглеждат вълшебно и през нощта!
Освен финансовата помощ, всички даровити деца ще получат иколети с подаръци и ваучери от дарителитеи от други приятели на Фондацията като завод за консерви Дилмано Дилберо, дентална клиника ALLDENTAL и др.

Ето избраните млади таланти от многодетни семейства от цяла България, които ще продължат да бъдат част от семейството на Фондация „Стоян Камбарев“, като нейни целогодишни стипендианти до завършване на средното си образование:
Далия Гюлай 10 г. певица от Велико Търново
Елиса Дончева 13 г. балерина от Варна
Станислав Пейчев 15 г. гайдар от град Лъки, Родопите
Пламена Георгиева 16 г. мултиталант от Бургас
Кристиана Кирилова 17 г. певица от Велико Търново
Калоян Праматаров 16 г. музикант от Бургас
Симона Славкова- 16 г мултиталант от Бургас
Калоян Георгиев- 17 г. арфист от Смолян
Йоан Младенов- 17 г. пианист от София
Петя Симова -13 г. музикант от София

От тази година стипендиант на Фондацията става и младото дарование от Варна- изключителната София Иванова ( 14 г), която свири на флейта и се занимава с класическо пеене от малка. Тя е носителка на десетки международни награди.

С много обич, Фондация „Стоян Камбарев“ продължава да подкрепя и семействата на приятели от артистичния свят, които шокиращо напуснаха този свят – това на Димо от P.I.F., който остави млада съпруга и две съвсем малки момиченца, това на обичания актьор Йосиф Шамли, чиито прекрасни дъщерички, се занимават с музика и още едно талантливо дете, чието име не оповестяваме публично, поради желание на близките.

Благотворителната кампания ЕЛХИ НА ТАЛАНТА е активна до края на декември. Всеки който желае, може да се включи в нея чрез дарение, продукти, подаръци или ваучери и може да се свърже с екипа на Фондация „Стоян Камбарев“ на фейсбук страницата или на мейл:foundationkambarev@gmail.com.

Александра Томова
Александра Томова
Александра Томова e главен редактор на сайта codefashion.bg. Тя е с бакалавърска степен Испанска филология и магистър Журналистика и медии. Нейната страст са модата, литературата, новите технологии. Работи като редактор и сценарист на предванията в ефира на Code Fashion TV. Занимава се още и с видео монтаж и постпродукция на телевизионно съдържание.

Post a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Новини

Свързани
Публикации