Dubai Miracle Garden: Осмото чудо на света
Ако все още не сте го направили, побързайте да добавите Dubai Miracle Garden към списъка с мечтани дестинации. Там ви очакват алеи за разходка с обща дължина 4км., които ще ви прокарат измежду 45 милиона растения, засадени в най-различни форми.

Дубай привлича туристи с богато разнообразие от архитектурни постижения и интересни атракции. Това райско кътче, обаче, със сигурност е най-приказната от всички забележителности.

Освен че е най-големият цветен парк в света, той е и едно от най-красивите и внушителни създадени от човека места. Според посетители, градината в Дубай безспорно заслужава своето място сред световните чудесата.

https://www.instagram.com/p/BhtNVueFwCv/

Говорейки за чудеса, не можем да не споменем, че това вълшебно място е изградено върху площ от 72, 000 кв. метра, и то не просто насред безлюдна пустиня, но и в рамките на само две години. Междувременно, Dubai Miracle Gardenси е извоювал не един, а два рекорда на Гинес.

https://www.instagram.com/p/BssFlc0BaQg/

За постигането на красивата гледка в парка са използвани около 60 вида растения в различните им разцветки, някои от които никога преди не са били отглеждани в този район. Най-популярни в градината на чудесата са петуниите и невенът.

https://www.instagram.com/p/BsnZdrchdPd/

На идния Свети Валентин паркът, проектиран от Akar Landscaping и Agriculture Co, ще навърши шест години. За това сравнително кратко съществуване, атракцията може да се похвали с годишен брой посетители надхвърлящ милион и половина.

Отивайки там не бива да пропускате тунела от цветни сърца и 10-метровата кула, символизираща единството на човека и природата. А когато се запасите с много красиви снимки, не забравяйте да ги споделите в Instagram с хаштаг #ILoveDMG.

https://www.instagram.com/p/Bsz4Q8-hQGr/

Обликът на парка бива променян редовно и през всеки сезон се добавят нови растения, инсталации и фигури. Така че няма значение кога и колко пъти решите да го посетите, Dubai Miracle Garden винаги има с какво да ви впечатли и да ви накара да мечтаете.  Единственото, с което трябва да се съобразите е, че заради непоносимите летни температури паркът е затворен от средата на май до средата на ноември.

https://www.instagram.com/p/BtBs2mIB-H0/

Снимки: Instagram

Лайфстайл

[the_ad id="55508"]

Свързани
Публикации