Eдна от най-луксозните яхти в света се продава за 325 млн.долара
Искате ли да пътувате в открито море по възможно най-стилния и луксозен начин? Мегаяхтата на покойния съосновател на Microsoft, Пол Алън, е пусната за продажба за скромните 325,5 милиона долара.

414-футовият кораб разполага с всички удобства, които бихме очаквали да има един технологичен милиардер, съобщават от 1kam1.com.

https://www.instagram.com/p/Bn6u0ClF1-o/

„Октоподът“ е една от най-големите яхти в света, с два асансьора (единият от които е достъпен само за собственика), частна палуба с бар, гореща вана, кът за хранене, два хеликоптера, басейн, баскетболно игрище, кино, спа, библиотека и салон със стъклено дъно на борда. Това е в допълнение към 13-те каюти за гости, в които могат да се настанят до 26 души, както и 30-те допълнителни каюти за 63-те членове на екипажа.

https://www.instagram.com/p/B2AJREvowji/

Една от най-добрите характеристики на яхтата е звукозаписното студио, което Мик Джагър използва през 2011 г., за да запише няколко парчета.

Джагър, обаче, далеч не е единствената звезда, която се е возила на „Октопода“. Редица знаменитости и супермодели присъстват в дълъгия списък със звездни гости, който драстично се удължава, когато яхтата е била в Средиземно море по време на филмовия фестивал в Кан.

https://www.instagram.com/p/B2CNJIWiVYM/

В случай, че всичко това не е достатъчно, яхтата върви и с подводница за осем човека, а пътниците могат да изследват повърхността на океана с помощта на дистанционно управляван подводен автомобил. Налична е и бордова хипербарична камера, която облекчава всички странични ефекти, причинени от гмуркане на голяма дълбочина.

https://www.instagram.com/p/B2Mt2VtA06x/

Източник:  ArchitecturalDigest.com / 1kam1.com

Снимки: Instagram

Post a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Лайфстайл

Свързани
Публикации