Petru’s: усещане за класа и уют

Едно посещение в Petru’s не е достатъчно, защото малките детайли, които съставляват магията на това място, са десетки.

Преди 10 години шеф Петър Янков описва в тефтера си своя бъдещ ресторант – снимки на джаз и рок музиканти по стените, роял, музикални инструменти, пастелни цветове и елегантна обстановка, естествени материали и усещане за класа и уют.

Петър Янков е роден в Пловдив, където завършва техникум по обществено хранене. Кариерата му като готвач започва в хотел Тримонциум, където е редови готвач и продължава в ресторант Амстердам в Пловдив и в два ресторанта в Лозенец, където е шеф готвач. Petru’s се ражда през 2014 г., но идеята за подобен ресторант се появява около 12 години по-рано и към момента съществуват три ресторанта. Основният и целогодишен се намира в София, а останалите два – в Лозенец, комплекс Оазис.

Ресторантът разполага с шест тематични зали, обединени от общо меню. Така всеки в компанията може да избере къде ще го отведе вкусът, независимо от обстановката. А вкусът в Petru’s събира целия опит на Петър Янков във виртуозното приготвяне на класически ястия, сготвени с първокласни продукти, по нов и неочакван начин.

Асортимент от уникални вкусове в богато меню, съставено и оформено с авторски нюх и професионализъм. Специално селектирани вина, произведени за ресторанти Petru’s ще бъдат перфектния завършек на всеки обяд или вечеря.

Лайфстайл

[the_ad id="55508"]

Свързани
Публикации