Halima Aden стана първият мюсюлмаски модел на бански на Sports Illustrated
Красивият мюсюлмански модел, който през последните години смело покорява модните подиуми и заличава всякакви стереотипи и бариери, отново си извоюва място в историята на модната индустрия. Този път, благодарение на „Sports Illustrated“, тя се сдоби с честта да бъде първият мюсюлмански модел в култовото им издание, посветено на банските.

https://www.instagram.com/p/Bw20gW7DtU7/?utm_source=ig_embed

Известното списание за спорт и мода „Sports Illustrated“ събра погледите на всички с участието на 21-годишната Halima Aden в тазгодишното си издание с бански костюми, което за първи път от 55 години излиза през май, вместо през февруари. Новините са вълнуващи не просто, защото Halima е обичан модел, добиващ все по-голяма популярност, но и защото именно този проект я прави първият мюсюлмански модел с хиджаб в култовото издание на списанието.

https://www.instagram.com/p/Bw2W3qfhEfJ/

Досущ като многобройните й почитатели, Halima е изключително развълнувана и трудно намира думи да опише как я кара да се чувства всичко това.

https://www.instagram.com/p/Bw2Bd2kh81a/

Преди да намери своето място под най-ярките прожектори, сомалийката Halima Aden прекарва детството си в бежански лагер в Кения и се премества със семейството си в Съединените щати на 7-годишна възраст.

https://www.instagram.com/p/Bw3Vod9h8NZ/

„Не спирам да мисля за шестгодишното мен, което бе в бежански лагер в същата тази страна. Да израстна изживявайки американската мечта, да се върна обратно в Кения и да снимам за „Sports Illustrated“ в най-красивите части на Кения – не мисля че това е история, която някой би могъл да измисли.“

Снимки: Instagram

Post a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Мода

Свързани
Публикации