В подкрепа на #ИновацияЗаЖивот

Инициатива в подкрепа на #ИновацияЗаЖивот. „Животът със злокачествени заболявания на кръвта е възможен!“

Целта на кампанията е да се повиши информираността на обществото за онкохематологичните заболявания и възможностите за диагностика и съвременно лечение. Постиженията на науката днес са достигнали до степен, в която терапията води до значително подобрение на лечението, удължаване на преживеямостта на пациентите, а в някои случаи дори и до спиране на терапията. Пациентите трябва да знаят, че надежда има и че животът със злокачествени заболявания на кръвта е възможен.

Слънчевата радио водеща Милена Златков застана зад кампанията“Радиото е в кръвта ми“. Тя изрази подкрепата си към борещите се със злокачествени заболявания на кръвта като участва в специална фотосесия заедно с Мариета Стойнева която преди 10 години е диагностицирана с Ходжкинов лимфом. Днес тя е в ремисия и е щастлива майка на 4-годишно момиченце.

Легендарният музикант Васко Кръпката също застана зад кампанията и участва в специална фотосесия заедно с Мартин Монов, който през 2012 г. е диагностициран с болестта на Ходжкин. Днес Мартин е в ремисия.

Журналистът Любомира Николаева от в. „24 часа“ подкрепя кампанията.

 

Цветелина Димитрова
Цветелина Димитрова
Тя е лайфстайл блогър с интереси, свързани със здравословното хранене и начин на живот. По призвание писател, по професия бъдещ икономист. Тя води новата рубрика на Code Fashion "Здраве и красота".

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Свързани
Публикации