Къде живее коледният дух в столицата?

Коледно ли ви е вече? Ако не – то тези места в София ще ви заредят с подходящо настроение за сезона…

Декември в столицата е понякога мрачен, понякога твърде студен, отчайващо неснежен. Друг път, благодарение на топла напитка в ръка, любим човек под ръка и малко блясък, декември се превръща в най-вълшебния месец от годината.

 

Докато чакаме снега, в София тази година са се подготвили доста добре за настриението на столичани. Можем да се насладим на ледени пързалки и не един коледен базар. Някои са типично по немски, други са се опитали да ни потопят в по-традиционна нашенска атмосфера.

Ето и кои места можете да обиколите през уикенда, с деца, без деца, с родители и баби, любими и приятели. А и не само уикенда – доста от атракциите работят и до късно през седмицата.

Ice Park Sofia

Най-големият леден парк на Балканите – така организаторите представят двете ледени пързалки, свързани с ледени бляскави пътечки. Локацията е в Княжеската градина, около паметника на Съветкста армия, и работи от 11:00 до 22:00 часа. Там има и коледен базар с виенски изкушения.

Deutscher Weihnachtsmarkt Sofia

Класически, вече малко клиширан, но пък абсолютна класика. Когато нямаше каквода се прави в София преди Коледа, всеки ходеше на Немския коледен базар. Е, и тази година той събира много посетители, които се наслаждават на детски песни, греяно вино и вурстчета.

Коледен базар – Парк “Възраждане”

От 9 до 28 декември, парк “Възраждане” посреща столичани, в една малко по-традиционна обстановка. Мръвки и сладкиши, ръчно оравени коледни играчки и вино са сред изкушенията на базара. Това е една от новите локации, на които можем да се насладим този декември, а най-хубавото е, че продължи и малко след Коледа.

Коледен парк

От 4-ти до 30-ти декември, на площад “Славейков” Mish Mash Fest и Момичетата от града са подготвили коледно настриение за малки и големи. Фермерски изделия, коледна гора, изкуство и занаяти, музика и хапване – всичко това се случва в центърана града и продължава почти до Нова Година.

Sofia Christmas Fest

Ароматни напитки, разкошна храна, магазинчета за сувенири, феерия от концерти, пъстра програма, преплетена с футболните емоции на Мондиал 2022 – така представят Sofia Christmas Fest организаторите. Той ще работи до 18 декември, съвсем малко преди Коледа, но пък предлага пъстра програма дотогава. Локацията е НДК, пространството пред Зала 6.

 

Вие кое бихте посетили?

 

Снимки: Facebook

Мода

Свързани Публикации