Как да бъдеш французойка?
Дори и Ив Сен Лоран да не ти е кацнал на рамото… И ако не си гледала “Емили в Париж”

От френската целувка през френската мода, до френската любов и френското вино, тази страна е синоним на стил, класа и неумираща мода…

За да бъдеш като французойките, е нужно много повече от адресна регистрация в Париж. Дамите родени и най-вече отгледани според френските устои за стил и мода, притежават едно особено излъчване. От върха на носа си до токчето на обувките си, французойките могат да събират погледите с походката си, гардеробите им са като излезнали от кориците на модните списания, а маниерите и ароматът им оставят спомен за тях, дълго след като са си отишли…

Модата далеч във времето, също открива своите корени във Франция. Имена като Коко Шанел, Ив Сен Лоран, Кристиан Диор, Хуберт де Живанши са малка част от дизайнерите, които променят световната модна сцена завинаги и превръщат имената си вековни символи на стила и модата.

Катрин Деньов, Бриджит Бардо, Изабел Аджани – още имена, в чието произношение сме влюбени и доказват, че класата и стила са вечни.

Не можем да бъдем ТЯХ, но можем да се опитаме да бъдем като тях. Или поне да се постараем гардеробът ни да лъха на вечерна разходка край Сена, целувка под светлините на Айфеловата кула или чаша горещо кафе в Cafe de la Paix.

Ето и 7 артикула, които всяка жена трябва да притежава в гардероба си, за да дефилира из живота като французойка.

Бяла риза

Палто цвят камел

Черно класическо сако, което да стои еднакво добре на червения килим и с дънки

Поне една съвършена рокля за разходка из града

Перфектният шал – плетен или копринен

Малка черна чанта

Френска барета

 

 

Снимки: Getty Images

Мода

Свързани Публикации