Какво да НЕ носим през лятото
Какво да не носим през лятото е въпрос с повишена трудност!

Въпреки силната ни привързаност към определени наши притежания идва момент през годината, когато сме принудени да оставим любимия ни чифт високи ботуши или топъл пуловер в дъното на шкафа и да направим място за широките, свежи роклички.

Затова за тези от вас, които не са сигурни кое от гардероба си трябва да „поставят в карантина“ до завръщането на по-хладните сме представили 5 неща, които трябва да избягваме да носим през летните месеци, както и техни алтернативи.

„НЕ“ на скини дънките

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lee Cooper (@leecooper1908)

Дънките са навсякъде около нас. Те не само се носят ежедневно, но вече има и тенденция и за носенето им по официални поводи. Дънките обаче и конкретно тесните скини дънки не са най-добрият избор за горещите месеци. Този тип дънки всъщност могат да навредят повече, отколкото да ви „вталят“ . Има доказани случаи на хора, развили невронни и мускулни дисфункции след носенето на скини дънки за дълги периоди. Подобни случаи има през всички сезони, но носенето на тесни дънки особено през лятото може да доведе и до кожен обрив, причинен от запотяване. Затова по-добре заложете и на без това по-стилните напоследък широки дънки.

Бойкот на тъмните дрехи

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MANGO (@mango)

Любителите на готически визии или на черния цвят като цяло ще бъдат силно разочаровани, когато кажем, че е по-добре да се отървете от комбинациите с всички тъмни цветове. Жегата и силните слънчеви лъчи може да накарат визията ви да изглежда твърде „тежка“ за сезона. Също така трябва и да споменем, че доказано тъмните цветове абсорбират топлината по-бързо от светлите. Така че ако искате да избегнете не само изпотяване, но и топлинен удар черните дънки и блузи трябва да бъдат командировани за лятото. Това може и да ви вдъхнови да освежите гардероба си, добавяйки повече ярки цветове, които несъмнено ще повишат лятното ви настроение.

Сбогом на балеринките

 

View this post on Instagram

 

A post shared by GUESS (@guess)

Подуването е доста често срещано явление през летните месеци. Случвало се е на всеки, особено след дълъг ден (или нощ) на токчета. И когато това се случи балеринките, колкото и сладки, са тип обувки, които не прощават, тъй като са напълно затворени. Затова решението, което е също толкова елегантно и стилно като балеринките, са чехли или сандали /с или без ток/. Те са доста по-проветриви и ще ви осигурят малко повече място за движение, когато имате нужда от него.

„НЕ“ на синтетичните материи

 

View this post on Instagram

 

A post shared by H&M (@hm)

Какво да не носим лятото (1)

Материя, за която изцяло трябва да забравим през лятото, е синтетичната. Всяка риза или панталон, изработени от полиестер, еластан, ламе, найлон и т.н., не позволяват на тялото да „диша“ правилно. За разлика от памука, който помага на потта да се изпарява и да поддържа тялото хладно, синтетичните материи задържат потта върху дрехата, защото не изсъхва. Затова най-благоприятни за носени през жегата са памука и лена, тъй като са леки и дишащи.

Какво да не носим лятото (1)

Чао-Чао тесни дрехи

Какво да не носим лятото (1)

Какво да не носим лятото (1)

Подобно на скини дънките тесните дрехи влияят зле на тялото ви. Алтернативата, учудващо, е да опитате широки дрехи. Целта им далеч не е да прикривате извивките си по някакъв начин, а по-скоро да позволите на кръвта ви да се движи свободно и цялостно да подобрите кръвообращението си. Носейки тесни дрехи, дори тези така шикозни и топли полота, които обожаваме зимата, се получава едно притискане на кръвоносните съдове, което води до повишаване на кръвното налягане, което никога не е добре, но най-вече през лятната жега. Така че широките дрехи не само че понякога са по-стилни и разнообразни, но реално ще ви помогнат да избегнете здравословен проблем.

А вие какво не носите през лятото?

 

Снимки: Getty Images / Instagram
Текст: Ивета Русинова

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Мода

Свързани
Публикации