Късо каре за лятото? Защо не?!
Късо Каре Мода в Прическите

Късото каре се превърна в класическа тенденция и все повече дами я избират не като сезонен тренд, а като устойчива визия целогодишно

Може би и днес дългата коса е предпочитана от дамите. Тя е символ на женственост и класическа женска красота. Но истината е, че твърде дългата коса не е особено подходяща за лятото. Също така не отива на всяка жена. Да не говорим, че поддържането на ултрадълга коса е доста времеемко и трудоемко занимание.

Още повече – някои дами не могат да се похвалят с гъста коса, дебел косъм и дължините карат косата ни да изглежда “пършива” и недобре поддържана.

Да не говорим, че за тънката и рядка коса обемът е мисия невъзможна, а дългара коса “тежи” още повече и тя сякаш “залепва” за скалпа ни.

И какво да направим сега? Да сменим прическата!

Късото каре или т. нар. bob е предлага толкова различни варианти на подстрижка, че няма форма на лицето, на което да не отива. Суши се лесно, изправя се и се къдри за минути. Можете да я приберете и вдигнете или просто да я разрошите. Предлагаме ви да избягате от бретона в жегите, но всеки сам си преценява…

Вариантите са много:

Класическо каре – късо отзад и по-дълго отпред.

Черта – различни дължини – под ушите, до средата на врата или до раменете.

Етажи – етажирана къса коса, с леъри, които допринасят за повече обем.

Как да я носите?

Изцяло права – с преса (което не препоръчваме). Когато косата ви е къса ви гарантираме, че лесно ще се научите да си правите сами сешоар вкъщи.

Небрежно намачката – просто изсушена и леко намачкана с пяна за коса или друг стилизант.

Beach waves – супер boho стил, елегантна, подходяща прическа за града и за червения килим.

Завъртете я тук-там с машата – нежни къдрици, които да добавят обем на косата.

Мокър ефект – винаги можете да се спасите от bad hair day за нула време.

Независимо от цвета, който сте избрали, винаги можете да добавите леки кичури в по-светъл цвят. Така ще се сдобиете с коса като “целуната” от слънцето за летния сезон.

Убедихме ли ви?

 

Снимки: Getty Images

Мода

Свързани Публикации