Куфар от бъдещето
Мечтали ли сте си да тръгнете на път без багажът ви да тежи повече от вас? Днес ще ви представим куфарът, който сам ще се носи… Луксът тръгва на пътешествие, а вие си имате нов приятел!

“Travelmate” е новият ви приятел! Благодарение на технология, използвана в коли и роботи, скоро ще имаме възможността да бъдем следвани от собствения си куфар. Тази година различни компании представиха своите прототипи на Consumer Electronics Show в Лас Вегас и “Travelmate” е един от тях. Създаден в Калифорния, новият ви куфар всъщност е робот. Можете да го контролирате чрез приложение на телефона си, а той ще ви следва, развивайки скорост до 11 km/h.

,,Това наистина е робот, който ви следва” – казва собственикът на компанията Maximillian Kovtun. В него има изкуствен интелект, който му помага да ви следи, колкото и бързо да ходите и сред тълпа от хора. Другият вариант е вие самите да контролирате куфара си, чрез приложение на телефона си, на същия принцип като управлението на дронове.

Очаква се travelmate да се появи на пазара през февруари в Америка, а по-късно и в Европа и Азия. Цената му ще бъде около $1,100 – $1,400 в зависимост от размера.

Новият ви приятел в пътешествията може да се движи, както хоризонтално, така и вертикално. В него има батерия, а дизайнът му е изчистен, но модерен. Можете да управлявате повече от един куфар.

Готово ли сте за приключение с новия си куфар?

 

Лайфстайл

[the_ad id="55508"]

Свързани
Публикации