Lacoste на мисия да спаси застрашени животински видове
Lacoste и IUCN набират средства в полза на 10 застрашени от изчезване животински видове. За целта емблематичният за модния бранд крокодил отстъпва своето място в лимитираната колекция “Save Our Species”

https://www.instagram.com/p/BxweALBlkDZ/

Миналата година в името на една хубава кауза емблематичният крокодил от логото на Lacoste отстъпи мястото си на няколко застрашени вида животни. За нас е огромно удоволствие да научим, че преди броени дни модната къща за втора поредна година вдъхва живот на инициативата “Save Our Species” и че новата лимитирана колекция, посветена на затрашени видове, е не просто факт, но и вече разпродадена.

https://www.instagram.com/p/BxrUTnhFgo7/

Като един от малкото луксозни лейбъли, които насочват вниманието ни към проблемите на околната среда, на 22-ри май Lacoste пусна в продажба лимитирана линия тениски с яка, която е резултат от колаборация с IUCN /Union for Conservation of Nature.

https://www.instagram.com/p/BxjynX_l4-D/

Тазгодишната колекция “Save Our Species” се състои от общо 3,520 тениски, всяка от които е на цена от 185 долара. В края на проекта, събраните пари отиват при Union for Conservation of Nature и ще служат за помагане опазването на застрашените видове.

https://www.instagram.com/p/BxzUy-VARmD/

От всеки от 10-те дизайна е налична лимитирана бройка, която съответства на оставащия брой животни от съответния застрашен вид, като най-малко са тениските с California porpoise – едва 30. Освен това, всеки отделен модел тениска е наличен в един единствен магазин по света, както следва:

Париж – The Iberian Lynx – 589 броя

Лондон – The Yemeni Mouse – 150 броя

Лос Анджелис – The Opal Goodeid – 150 броя

Токио – The Northern Hairy-Nosed Wombat – 115 броя

Маями – The Mountain Chicken – 132 броя

Берлин – The Addax – 90 броя

Шангхай – The Cebu Damselfly – 50 броя

Ню Йорк – The North Atlantic Right Whale – 444 броя

Сеул – The Moheli Scops Owl – 400 броя

Онлайн – The Hawaiian Monk Seal – 1400 броя

https://www.instagram.com/p/Bxh5S8go1gw/

Снимки: Instagram

Мода

Свързани Публикации