Le Buffet – новото кулинарно изкушение на столицата
Булевард Витоша 21 си има ново бижу – ресторант Le Buffet с шеф-готвачи Антонито Иванов и Таньо Шишков! Официалното откриване ще се състои на 18 януари:

Новият ресторант ще предлага изискана кухня благодарение на звездно дуо шеф-готвачи. Ресторантът ще е отворен всеки ден между 08:00 и 00:00 часа. Представяме ви кратка биография на хората, които ще сътворяват вълшебства в кухнята специално за нас, клиентите.

Антонио Иванов

Той е млад,

той е чаровен,

той е талантлив…

Той е голяма хапка за вкуса на всяка жена.

Той е Антонио Иванов и е шеф-готвач на Le Buffet. За своята крехка 24 годишна възраст, Антонио е едно от лицата на България, което е родено под щастлива звезда. Горд възпитаник на професионалната гимназия по туризъм в София, той стартира своята кариера още в 10-клас, когато е едва на 16 годишна възраст. Неговото усъвършенстване преминава през редица престижни ресторанти в столицата, които го срещат редица изявени имена от кулинарния ни елит – Джун Йошида, Ивайло Петков, Димо Димов и др. Талантът му не спира да му носи високи постижения, като през 2013-та година печели престижната награда „Готвач на годината“. През 2015-та става първенец в националната квалификация за най-престижното кулинарно състезание в света – „Bocuse d’Or”, където гордо защитава нашата страна в годишното издание на състезанието в Будапеща през 2016-та. От началото на 2017-та е главен готвач на верига петзвездни спа-хотели в България. В момента е едната половина на звездното дуо, виновно за изисканата кухня в ресторант Le Buffet.

 

Таньо Шишков

Той избира винаги най-свежия продукт. Мери правилно

Той знае кога и с какво можеш да прекали. Умее да съчетава

Той знае къде е вкусът на храната. Рисува върху чинията

Не спира да изпитва небцето си…

Той е….Таньо Шишков. Изтъкнат професионалист с усет към детайла и с вкус за красивото. Майстор, който владее всички кулинарни стихии. Когато е само на 19 години той печели престижният приз “Сомелиер на годината”. Съосновател и председател на Българското гурме общество от 2007 до началото на 2017. Като експерт сомелиер той е и член на експертната комисия на Българското винено общество. По време на престоя си в САЩ насочва своя професионален интерес към “файн-дайн” – търсенето на перфектната комбинация от храни, напитки и атмосфера.

С годините се превръща в един от най-търсените специалисти по хубави вина и изискани ястия, на чиято преценка се доверяват множество пет звездни вериги хотели и ресторанти. Таньо Шишков е посветил времето си на изучаването на кулинарното изкуство и непрекъснато е в търсене на нови комбинации от вкусове, аромати и атмосфера, които да бъдат съчетани така, че да предоставят максимално удоволствие на тези, за които са предназначени.

От 2015 година ръководи една от най-бързо развиващите се кетеринг компании у нас – FoodRocks. В портфолиото на компанията са както бутикови събития със седемстепенно меню за 100 гости, така и мероприятия за 5000 гости. Той е съосновател и главен шеф-готвач на ресторант Vintage Bar&Dinner в Царево.

Таньо Шишков е само на 30 години, но вече е наложено име в кулинарията у нас. Той често е канен от големи и наложени заведения в цяла България за демонстрационни вечери. Познат е и от успешното си участие в реалити формат на Нова ТВ. Горд баща е на две дъщери и син. Споделя, че една от мисиите в професионалния му път е да работи за това кулинарията да стане достъпна и интересна за децата, защото именно така те могат да бъдат ангажирани със здравословното хранене.

 

Очакваме с нетърпение да посетим новият ресторант и желаем успех на главните готвачи.

Снимки: Иван Ерменков

 

Лайфстайл

[the_ad id="55508"]

Свързани
Публикации