Топ тонизиращи храни

Лятото е период наситен с много приятни емоции, топлите слънчеви дни ни подсещат да хапнем сладолед, или пък да се отдадем на вкусен коктейл.

Би било добре, обаче да имаме макар и минимални познания свързани с онези храни които ще възстановят тялото ни от усещането че сме прекалили.

Топ тонизиращи храни са онези съдържаши витамини и минирали, и са същевременно леки и вкусни. Подходящи плодове са ябълка, грейпфрут, лимон и диня, с тях може да си приготвим неустоимо смути или пък да хапнем в сурово състояние.

Изненадващ е благоприятният ефект и на някои зеленчуци като цвекло, морков, спанак, аспержи, краставица, броколи.


Можете да комбинирате предпочитанията си от любими вкусове и в енергизираща салата, като тази която ние от Code Fashion ще ви предложим.

Салата със сусам

1 с.л. сусам
2 моркова
1 глава цвекло
200 гр. спанак
малко зехтин
лимонов сок

Начин на приготвяне

Измиваме спанака и го нарязваме. Настъргваме моркова и цвеклото. Приготвяме дресинг от зехтин и лимонов сок. Смесваме спанака  с цвеклото и морковите и добавяме сусам. Овкусяваме с дресинга.

 

Александра Томова e главен редактор на сайта codefashion.bg. Тя е с бакалавърска степен Испанска филология и магистър Журналистика и медии. Нейната страст са модата, литературата, новите технологии. Работи като редактор и сценарист на предванията в ефира на Code Fashion TV. Занимава се още и с видео монтаж и постпродукция на телевизионно съдържание.