Max Alexander: Най-малкият моден дизайнер на света
Couture to the Max

Max Alexander е на 8 години, а вече покорява модните подиуми по света със своите колекции. Ето я неговата история…

Max Alexander е роден през 2016 в Лос Анджелис, Калифорния. Баща му е канадец, а майка му – американка.  През 2021 Max завършва Little Dolphins by the Sea – предучилищна школа, базирана на изкуствата. Именно там той се запалва по изкуствата и е силно впечатлен от произведенията на Винсент Ван Гог, Яйои Кусама, Фрида Кало и Александър Калдър.

Couture to the Max

През 2020 малкият Max смело съобщава на родителите, че смята да създава рокли. Насърчаван от майка си, която е художничка, Макс започва да проектира и шие. Той стартира своя бранд Couture to the Max през 2021.

Първите му дизайни, преди да се научи да шие, се състоят от панделки, парчета платмаса, фолио и различни материали, които закрепя с ленти и въженца. Но бързо се научава да шие, крои и дори да използва шевна машина. На 5 години започва официално уроците си по шев и кройка.

Можете да разгледате повече в неговия профил в Instagram, поддържан от майка му: @couture.to.the.max

Couture to the Max

Първата му колекция е представена в Ел Ей през 2021, с модно ревю. Оттогава прави великолепни костюми за своите приятели, а за прителките си вълшебни рокли. Но не спира до там. Max вече шие рокли за пораснали дами, покорява модни подиуми, гостува в телевизионни предавания и дори е ушил палто за актрисата Шарън Стоун…

Couture to the Max

Couture to the Max

Couture to the Max

Couture to the Max

Couture to the Max

Couture to the Max

СНИМКИ: www.couturetothemax.com

 

Мода

Свързани Публикации