Мода, спокойствие и кипящ живот
Модата и зимните цветове, които обичаме

Есенна МодаPantone е една от любимите ни виртуални локации, когато искаме да почерпим вдъхновение за гардероба си, дома си, живота си. Полюсите в цветовете, в различните сезони, обикновено идват от две модни точки – Лондон и Ню Йорк. Седмиците на модата в тези два града, диктуват тенденциите за следващите няколко месеца в двете половини на картата.

Тази зима, Лондон и Ню Йорк са почти на едно и също мнение. Комбинацията в дрехите ни, както и в техните цветове ще е перфектна симбиоза между спокойствие и кипящ живот. Ако си мислите, че е невъзможно, ще ви опровергаем.

Започваме с базата, върху която ще градим тоалетите си тази есен и зима.

Спокойствието

Сиво, тъмносиньо, бежово, пастелно оранжево и земни кафяви тонове – това са основите на нашите аутфити през следващите месеци. Тук Лондон и Ню Йорк са на почти едно и също мнение, само с леки разминавания в нюансите. Разбира се, отварайки Pantone виждаме, че тези цветове имат много по-вълнуващи наименования – полярна нощ, есенна блондинка, арктически вълк, ледено кафе, прасковен карамел… Основната част от гардероба ни трябва да се основава на тези цветове, ако искаме да сме в крак с тенденциите. Палтото ни, обемният плетен пуловер, панталоните е чудесно да се основават на тези палитри.

Палитра PantoneПалитра Pantone
Кипящ живот

Тук става интересно. Акцентите, които ни провокират да се усмихваме през дъждовните и студени дни. Онези цветове, които завършват визията ни и намигват на модната икона в нас. Тук сякаш лятото се е пременило в есенна прегръдка – цветове, които отиват на лятната ни рокля, се променят с няколко нюанса, за да напомнят за багрите на новия сезон. Оранжевото и лилавото, фуксията и цикламеното, яркозеленото и кралско червеното са основите на кипящия ни моден живот. Те отново имат впечатляващи имена – разтопена лава, драконов огън, поляна с виолетки, люта горчица. Тези ярки и живо цветове се допълват от бебешко розово и синьо, карамел.

Палитра PantoneПалитра Pantone

Как да ги съчетаваме? Смело!

 

Снимки: Pantone / Getty Images

Мода

Свързани Публикации