Model Off Duty: Мариета Зайкова от FollowMarietta

Днес, в рубриката ни Model Off Duty ви запознаваме с една интригуваща дама моден блогър, инженер, маркетолог и бивш модел. Сигурни сме, че се попадали на красивата Мариета Зайкова и нейния моден блог FollowMarietta. Разкошно местенце за мода, лайфстайл и вълнуващи пътешествия. Мариета се вълнува от мода, дизайн, архитектура и пътувания, за които увлекателно ни разказва в своя блог.  Приятелите й харесват нейния позитивизъм и честност, а ние нямаме търпение да научим малко повече за личния й  вкус. Какво я вдъхновява, с какво ще напълни гардероба, за да посрещне пролетта и кой е козметичният продукт, без който Мариета не може, предстои да разберем в следващите редове…

GBO_4741

  1. Казват, че парфюмът е личната визитка на човек, каква е твоята?

О, моята определено е дългата коса. Не изневерявам на „прическата“ вече повече от 20 години.

  1. Какво най-много харесваш в блогърството?

Срещите ми с интересни и различни хора, както и част от проектите, по които работя са най-вдъхновяващното нещо, което ми дава блогърството.

  1. Кой е твоят model off duty?

Мирослава Дума.

  1. Как би описала своя личен стил?

Премерен, сдържан и елегантен, без особено залитане към нестандартни съчетания и наличие на повече от 3 цвята в един „outfit”.

GBO_4262

  1. За какво би похарчила много пари?

Въпросът е „за какво“ , но първо ще отговоря „за кого“, за моето семейство. За благотворителност, също.

  1. Какъв е следващият must have артикул в гардероба?

Време е за бомбер и кейп, всичко останало като must have за предстоящия сезон е вече в гардероба ми – плюш, плисе, мъжки костюм, деним с нашивки и много други.

  1. Реален или виртуален шопинг?

Реален, тъй като задължително трябва да пробвам дрехата, защото не всичко, което изглежда красиво, седи по същия начин върху нас. За аксесоари мога да се доверя и на виртуален такъв, но го правя много рядко. „Око да види, ръка да пипне“.

  1. Кой е първият ти моден пример?

Не си спомням, но майка ми продължава да ми бъде най-добрият критик и съветник.

GTP_8979

  1. Задължителният артикул за всеки гардероб?

Роклята.

10.Какво обличаш, когато „не знаеш какво да облечеш“?

Бяла риза с черен панталон или дънки, класика!

11. Какво ще открием в дамската ти чанта?

Хаос.

GBO_4230

12. Козметичният продукт, без който не можеш?

Спиралата. Дори и на плаж съм с нея.

13. Най-голямото удоволствие от това да бъдеш моден блогър?

Срещите и партньорствата с модни и beauty брандове, новите запознанства и фотосесиите ми носят най-голямо лично удовлетворение.

Вижте гостуването на Мариета в неделния блок на предаването “Дами Канят”, където тя ще представи любимите дрехи в гардероба си и кои са актуалните за сезона тенденции.

Александра Томова e главен редактор на сайта codefashion.bg. Тя е с бакалавърска степен Испанска филология и магистър Журналистика и медии. Нейната страст са модата, литературата, новите технологии. Работи като редактор и сценарист на предванията в ефира на Code Fashion TV. Занимава се още и с видео монтаж и постпродукция на телевизионно съдържание.