Отиде си духовната лечителка Луиз Хей

На 30 август света се раздели с едно от най-големите имена в духовната литература. Мотивационен лектор, лечител и учител, Луиз Хей, която бе автор на някои от най-продаваните книги за по-добър живот – „Излекувай тялото си“, „Излекувай живота си!“, „Живот! По пътя на изцелението“ и „Силата е в теб“, почина на 90 години, в съня си.

Положителното мислене, раздялата с негативните емоции и правилното преживяване на трагедиите са пътят към един по-добър живот. Да си спомним нейната идеология и мисия:

„Аз съм само човек, който подкрепя хората” – казва Луиз Хей. „Помагам им да поемат отговорността за своя живот. Помагам им да открият собствената си сила, вътрешна мъдрост и способности. Да премахнат задръжките и бариерите от пътя си, за да могат да обичат себе си, независимо през какви обстоятелства ще преминат. Това не значи, че никога повече няма да имаме проблеми, но това ще промени начина на нашата реакция на проблемите. НИЕ СМЕ СИЛАТА, КОЯТО СМЕ ТЪРСИЛИ. НИЕ ОТГОВАРЯМЕ ЗА ЖИВОТА СИ”.

Да си спомним най-ценните уроци от Луиз Хей:

Днес е нов ден, неизживяван никога преди. Живей в Настоящето и се наслаждавай на всеки миг. Силата винаги е в настоящия момент.

Сърцето ми е отворено. Позволявам на любовта да се лее свободно. Обичам Себе си. Обичам другите и другите ме обичат.

Животът ме е създал за да бъде изпълнен. Доверявам се на Живота, и Животът винаги е тук, при всяко мое движение. В безопасност съм.

Мога да се справя с всичко, което се изпречи на пътя ми.

Хората в живота ми са мои огледала. Това ми дава възможността да израствам и да се променям.

Чувствам се удобно с моите емоции за да ги изразявам свободно. Давам воля на сълзите си когато съм тъжна и открито се радвам, когато изпитвам радост.

Сега създавам ново съзнание на успех. Знам, че мога да съм толкова успешна, колкото реша да бъда. Пристъпвам в Печелишвия кръг. Златни възможности са навсякъде около мен. Привличам благоденствие от всякакъв вид.

Имате силата да създадете ваш собствен Рай и Животът ще ви подкрепя във вашето творение.

Днешният ден е безценен дар.

Прекосявам всички мостове с радост и лекота. “Старото” се разгръща в прекрасни нови преживявания. Животът ми става все по-добър и по-добър.

Всичко в моя свят е наред.

Аз дишам в пълнотата и богатството на Живота. Наблюдавам с радост как Животът щедро ме подкрепя и ми дарява повече добрини отколкото мога да си представя.

Аз съм готов да се освободя от старите, негативни вярвания. Те са само мисли които ми пречат. Моите нови мисли са позитивни и изпълващи. Готов съм да пусна старото.

Аз се освобождавам от цялата драма в живота ми и освобождавам място за енергия, мир и спокойствие.

Аз съм достатъчно добър.

Приемам своята уникалност. Няма никакво състезание и сравнение. Всички ние сме различни и така трябва да бъде. Аз съм специална и прекрасна. Обичам се.

Аз съм отговорен за живота си. И сега си взимам обратно силата! Изисквам силата си и минавам отвъд всички ограничения!

Аз съм на моя съвършен път. Аз съм напътстван, подкрепян и по-щастлив отколкото някога съм мечтал. Имам куража да изживея мечтите си.

Придвижвайки се през пластовете на чуждите мнения и вярвания, виждам дълбоко в себе си великолепно същество, мъдро и красиво. Обичам това, което виждам в себе си. Безопасно е да погледнеш навътре към себе си.

Аз съм в едно вечно променящо се пътешествие

Във вечността на живота където съм аз, всичко е прекрасно, цяло и завършено.

Благодарствена молитва 

Дълбоко в центъра на същността ми има безкраен източник на благодарност. Сега позволявам на тази благодарност да изпълни сърцето ми, тялото ми, ума ми, съзнанието ми, цялото ми същество. Тази благодарност се излъчва от мен във всички посоки, докосва всичко в моя свят и се връща при мен с още неща, за които да съм благодарна.

Колкото по-благодарна се чувствам, толкова по-ясно съзнавам, че запасът е неизчерпаем. Благодарността ми помага да се чувствам добре, тя е проявление на вътрешната ми радост. Тя е топло усещане в живота ми.

Благодарна съм за себе си и за моето тяло. Благодарна съм за способността си да виждам и чувам, да усещам, вкусвам и докосвам. Благодарна съм за моя дом и се грижа с обич за него. Благодарна съм за семейството и приятелите си и се радвам на тяхната компания. Благодарна съм за моята работа и винаги й давам най-доброто от себе си. Благодарна съм за талантите и способностите си и постоянно ги изразявам по удовлетворяващи начини. Благодарна съм за доходите си и зная, че ще преуспявам, накъдето и да се насоча. Благодарна съм за всички минали преживявания, защото знам, че са били част от израстването на душата ми. Благодарна съм за цялата природа и уважавам всичко живо. Благодарна съм за днешния ден и за всички утрешни дни.

 

Поклон пред паметта й!

 

Martin
Martin

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Свързани
Публикации