Парфюм с аромат на НИЩО, в който ще се влюбите

Представете си парфюм, който е подходящ за всеки. Струва ви се невъзможно? А сега си представете парфюм, който всички обожават, но не мирише на нищо… Мистерия или наука?

Всеки от нас има любим аромат. Често избираме парфюм, който да отговаря на вкуса ни и с времето той се превръща в наша запазена марка. Близките ни разбират, че сме наблизо още преди да сме се появили, а понякога ароматите дори извикват спомени в съзнанието ни. Няма значение дали харесваме плодовите нотки, жасмина или мускуса, съществува парфюм, който ще се хареса на всеки.

Molecule_01_1

Представяме ви Escentric Molecules Molecule 01 – парфюмът, който мирише на нищо. Той е създаден преди около 30 години, но е на пазара от 2005 година. Германецът Геза Шоен е парфюмер и през 90-те години започва да експериментира. Но не с аромати, а с молекули.

geza-schoen

Iso E Super това е молекула, присъстваща в почти всеки парфюм и придаваща мекота на ароматите, но най-специалното в нея е, че мирише различно върху всеки човек и прави собствената миризма на всеки, които я носи по-ароматна. Точно това прави Iso E Super основна съставка на някои от най-скъпите парфюми в света. На Геза Шоен му хрумва да използва единствено тази съставка. И така вие се пръскате с нещо, което мирише на нищо и изведнъж всички започват да ви питат “Какъв парфюм изолзваш? Миришеш страхотно!” .

thc002_escentricmolecules_molecule01_1560x1960-0gpfw

Научното обяснение, че подсилвайки собствения човешки аромат, простичката молекула, просто влияе на рецепторите на останалите около вас и причинява животинско привличане, започват на валят предложения за брак и влюбване от пръв поглед.

Не знаем дали сте чували за Escentric Molecules Molecule 01. Може и да не сте, защото никога не е бил рекламиран, но няма и нужда… Това е едно обикновено шишенце, чието указание ви приканва да се напарфюмирате и да почакате. Риана, Бионсе, Джей Зи, Кейт Мос – всички те го използват, въпреки че имат свои колекции с парфюми…. Може би има причина?

Александра Томова e главен редактор на сайта codefashion.bg. Тя е с бакалавърска степен Испанска филология и магистър Журналистика и медии. Нейната страст са модата, литературата, новите технологии. Работи като редактор и сценарист на предванията в ефира на Code Fashion TV. Занимава се още и с видео монтаж и постпродукция на телевизионно съдържание.

Post a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *