Перфектна кожа: Каква е тайната?
Грижа за Кожата на Лицето

Перфектна кожа – най-бленуваният аксесоари на всяка жена, независимо на колко години е, от каква раса и от кой континент

Грижа за Кожата на Лицето

Може би понятието “перфектна кожа” е дори по-обединяващо понятие за жените по света от “искам да ям, без да дебелея”… Но възможно ли е това?

След като “чукнах” 30 се заредих с всевъзможни серуми, кремчета и устройства за масажиране (дори и с ток) у дома. Skincare рутината – онова толкова модерно упражнение – ми отнемаше по почти час сутрин и вечер. Вманиачавах се, а банковата ми сметка отслабваше главоломно. Но нещо сякаш липсваше. И отидох на дерматолог.

Грижа за Кожата на Лицето

Той ми каза нещо, което разпердушини козметичната индустрия, която се захранва от женската нужда за красота.

Трябват ти само три неща – почистване, хидратация и слънцезащита. Това е ВСИЧКО!

Дамите, които наближават 30-те или тъкмо са ги подминали, и нямат особено сериозни кожни проблеми, имат нужда само тези три неща.

Почистване

Грижа за Кожата на Лицето

У дома, сутрин и вечер. Може да включва мицеларна вода, измиваща пяна или гел, много вода. Судена или хладка, никога топла – тя изсушава кожата. Основното правило, което НИКОГА не трябва да нарушаваме – не си лягаме с грим! НИКОГА! Можем да използваме нежни ексфолианти веднъж седмично и през месец-два можем да посещаваме професионален козметик.

Хидратация

Грижа за Кожата на Лицето

Крем с лека текстура и силна хидратация. Разбира се, тук можем да се поизръсим за нещо добро. Но един единствен продукт е напълно достатъчен. Не ви трябват три крема и 6 серума. Един единствен е достатъчен!

Слънцезащита

Грижа за Кожата на Лицето

Ежедневено, целогодишно. Най-добре SPF 50. На лицето го подновявайте по няколко пъти на ден, особено лятото и ако прекарвате много време навън. Спрейовете са лесно използваеми. Подсигурете си по един флакон във всяка чанта. През лятото мажете всеки сантиметър кожа, който не е покрит с дрехи. Обилно. Ако можете ограничете печенето на слънце. И със сигурност забравете за солариума. Няма по-лесен начин да състарите кожата си от слънчевите лъчи.

Вижте какво ни съветват от Code Health TV – Ако имате по-сериозни кожни проблеми, обърнете се към дерматолог. Но протакайте във времето срещите с иглите.

Тайната на перфектната кожа всъщност изобщо не е тайна. Просто не можем да я видим ясно покрай рекламите за козметика по телевизията, в списанията, със фийда ни в социалните мрежи.

Лесно е! Опитайте!

Мода

Свързани Публикации