Плаващ дом: лукс и спасение в едно
И ако земетресенията ни разлюляват в България, в Америка често вилнеят урагани. Архитектът Koen Olthuis и Arkup идват на помощ с дизайн на плаващи къщи за 2 милиона долара.

Къщите във водата са популярни в Холандия и някои части на Америка. Те са комфортни, уникални и безопасни, благодарение на факта, че ви предпазват и държат далеч от всичко, което се случва на сушата. Arkup е start up бизнес компания, която стой зад идеята за строежа именно на плаващи сгради, които са решение на проблемите свързани с градовете и тяхното разширяване и завземане на земя, увеличаването на площта на морета и океани, както и това, че животът ни зависи от електрическата енергия.

Архитектът  Koen Olthuis и Arkup проектират ново поколение къщи във водата. Освен, че са необикновени заради способността си да плават, те са и модерни и луксозни.

Плаващите къщи могат да устоят на ветрове от категория 4, а създателите им ги наричат ,,яхти на, които може да се живее” (“livable yachts”). Интериорът им е луксозен, слънчеви колектори са монтирани на покривите им, а хидравлични системи ги стабилизират по време на буря.

Коен вярва, че плаващите къщи са бъдещето, особено, когато сме изправени пред такива климатични промени.

Това, което отличава този модел къща, е че реално може да местите дома си, да пътувате с него, а не просто да сте на едно място във водата. Нека разгледаме:

Снимки: Arkup

Лайфстайл

[the_ad id="55508"]

Свързани
Публикации