Правите си селфита: Какъв селфи тип човек сте?

В ерата на социалните мрежи селфите е един безсмъртен феномен и нека си признаем, всички си правим селфита. Популярността на “самоснимането” е толкова грандиозна, че една от кралиците на днешния шоубизнес дори издаде книга по темата – Selfish на Ким Кардашян е един огромен албум със снимките на звездата.

И макар противниците на селфите да казват, че то е признак на нарцисизъм, едно скорошно изследване на Brigham Young University развеначава това твърдение.

Какво кара хората да се самоснимат? Нека разберем:

Комуникаторите

Комуникаторите споделят своите селфита с желанието да получат обратна връзка от своите последователи. Хората със силна политическа позиция споделят снимки с лозунги, значки, послания. Защитават някаква кауза или заемат обществена позиция. Актьорът Леонардо ди Каприо използва своята тясна ангажираност с проблемите на околната среда и селфитата му са свързани именно с това. Носителят на Оскар е пример за селфи-комуникатор.

leonardogaga-1478623032-560x560 (1)

Автобиографи

Друг тип са селфи-автобиографите. Това са хората, които запечатват важните моменти от живота си в селфита. Те публикуват снимките си просто, защото споделят спомените си и искат хората да ги видят, те не търсят обратна връзка. Пример за автобиограв е астронавтът на НАСА Скот Кели, който публикува няколко селфита, докато беше почти година в космоса. Модните блогъри са друг добър пример – те документират тоалетите, правят си селфита от местата, на които се хранят и т.н.

iss045e082998 WPTV_ASTRONAUT_SELFIE_1434980247088_20197653_ver1.0_640_480

bling-the-blonde-salad

Себепублицисти

Това е може би групата, в която царува доза нарцисизъм. Но за изненада на всички проучването доказва, че това е най-малката по брой група. Себепублицистите са хората, които документират целия си живот и всеки момент от него. Те се опитват да се представят пред света в най-добрата си светлина. Само отворете профилите в социалните мрежи на Тейлър Суифт, Джиджи и Бела Хадид, и разбира се – семейство Кардашян.

5ce6b5a0-e8f6-11e4-afdb-47d7f50a3f34_Screen-Shot-2015-04-22-at-9-45-29-AM camila-cabello-and-taylor-swift-selfie kim-kardashian-selfie-2

От който и тип селфи човек да сте, селфитата, за съжаление или не, с течение на времето ще формират една голяма част от визуалната ни история. Затова направете ги страхотни!

Лайфстайл

[the_ad id="55508"]

Свързани
Публикации