“Различните” корици на Vogue
British VOGUE

През месец май британското изндание на Vogue публикува няколко корици с “различни” личности и послания

Британското издание на модната библия посвещава новия си брой на “различните” в модата. Личности, свързани с модната индустрия, но с определени увреждания се появяват на корицата на Vogue. Сред тях са Шиниъд Бърк, моделът Арън Роус Филип, актрисата Селма Блеър която бе диагностицирана с множествена склероза, Джъстина Майлс, която танцува на изпълнението на Риана на Super Bowl, въпреки, че е глух, и моделът Розалин МакДона, която е със синдром на Даун.

Всички те имат какво да кажат за модата и нейната приемственост към “различните”, хората с увреждания и тези със специални потребности. Все по-често ставаме свидетели на модни ревюта, които “допускат” различни от стандартните модели в редиците си. Все по-често нетипични за миналото хора, стават лица на рекламни кампании в модата. Напоследък все повече хора, без перфектни мерки и лица, се превеъщат в модни икони.

Ето и някои от примерите, които доведоха до тези вдъхновяващи корици на Vogue:

Арън Роус Филип дебютира като модел на ревюто на Moschino за SS 2022. Редовен модел за най-известните брандове в момента е и Winnie Harlow, която е с витилиго. Джереми Скот отдавна търси приемственост в модата, а това ревю бе показателно за философията му.

София Жирау пък бе сред първите модели със Синдром на Даун, която се появи на модната сцена. И то не за кой да е бранд, а за Victoria’s Secret – бранд, който бе заклеймен от милиони по света за нереалистичните представи, които представя за жените.

Кейт Гранд е друга дама със Синдром на Даун, която пък стана рекламно лице на Benefit Cosmetics.

Селма Блеър пък се появява със самочувстие на червените клими с бастун. Актрисата говори за диагнозата си множествена склероза без задръжки и изплозва социалните мрежи като платформа за информираност сред последователите си.

Ето ги и кориците:

British VOGUE  British VOGUE  British VOGUE

British VOGUE British VOGUE

 

Снимки: British VOGUE

 

 

Мода

Свързани Публикации