С деца на море: Летни и модерни с F-gal
Калина Николова с Деца на Море
С деца на море? Възможно или не? Мода, слънце, плаж, пълни куфари, километри с яка музика и смях… Днес ще разберем…

Всеки от нас си има по един човек, с когото километрите и времето разделени са без значение. За мен и Code Fashion това е Калина Николова, или както е по-позната в интернет пространството – f-gal. А днес си говорим – как се ходи с деца на море?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by (@f_gal)

На чаша кафе с нея, пък дори и виртуално, винаги е приятно. И за какво да си говорят един моден блогър и модерна мама и един моден редактор? За мода, за деца и за предстоящите летни почивки.

Всеки моден фанатик знае, колко трудно е да събереш багажа за морето. А колко трудно е да си влюбена в модата, с две дъщери и задачата да събереш всичко в куфар, който да се побере в багажника на семейната кола? Може би не особено!

“С деца на море” е ежегоден “филм” за Калина, Георги и двете им сладурани Деа и Валерѝ. Трудно ли е? Забавно ли е? Има ли време за романтика? И какво има в плажната чанта на една модна мама? Разбираме в следващите редове, докато Калина събира багажа, а аз приключвам кафето си…

Как избирате мястото за лятната почивка с децата?

„С деца на море“ е най-забавният сериал, който реално търпи 11-ти сезон и вече сме истински машини и специалисти в светкавичната подготовка, само и само бързо да стигнем до предвидената ситуация. Истината е, че сега е по-лесно, защото момичетата пораснаха.

Деа вече е на 11, а Валерѝ на 9. Когато бяха малки, ангажиментът с багажа беше доста по-голям, защото имахме двойно повече багаж – колички, столчета, надуваеми аксесоари и какво ли още не. То обаче не ни спираше да импровизираме и вместо да търсим по-близки дестинации, бяхме решени и на дълги пътешествия.

Любимо обаче за цялото семейство си остава традиционната лятна почивка в Созопол. Може би в последните 20 години сме пропускали един или два пъти. Аз буквално израснах летата там и чак не мога да повярвам как днес моите деца се радват на същите лета. За мама и татко това са най-чаканите 2 седмици, защото цялото семейство се събира. Първоначалната версия включваше ваканция само с внучките, но когато с Георги отидохме да приберем децата, така ни хареса, че останахме за дълго.

За колко време събираш багажа?

Багажът е на standby. Банските, кърпите, плажната козметика и чантата с чехли винаги стоят на страна, защото доста често пътуваме и като цяло това ни е базовият багаж. Вече според времетраенето на почивката спретвам останалите неща ден-два по-рано.

Като моден блогър, кои са трите неща, които абсолютно задължително си взимаш за лятната почивка?

Познавайки ме отлично, знаеш, че без очила и шапка, почти не мърдам никъде. Слънцезащитата в последните години също, но в крайна сметка дори и да забравим нещо можем да закупим отвсякъде. Гледам да не се напрягам с излишни тревоги около темата с багажа. Опитвам се като цяло да посъбера леки и комфортни дрехи, които да не се мачкат много, въпреки, че последните години в куфара задължително нося компактна ютия на пара, с която мога бързо да освежа дрехите.

А как избираш дрехите на момичетата?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by (@f_gal)

Дрехите на момичетата през всички години гледам да кореспондират с нашите визии. В общи линии като сме заедно някъде да си кореспондираме стилово и цветово.

Твоят и техните любими аксесоари за лятната почивка? Двете ти дъщери имат ли си собствен стил или подражават на мама? 

Любими аксесоари освен гореспоменатите определено са слушалките. Вече пораснаха и започнаха да обръщат повече внимание на детайлите и сами да подготвят багажа си. Дали подражават на мен не мога все още да определя, но генезисът е заложен така, че няма да е нещо коренно различно.

Лято, слънце, плаж, деца – какво носи модерната майка в плажната си чанта?

Хм, тук се усмихвам широко, защото освен стандартните неща, ще открием и някоя игра, която съм помъкнала, за да се забавляваме на плажа. Обичаме да играем скрабъл и табла. А картите са повече от задължителни, защото не минава ден без турнир на кент купе. Така че тук за мода не знам дали може да говорим

Как се забавлявате цялото семейство?

Освен с игрите на плажа, наистина се стараем всеки ден да разнообразяваме локацията и плажовете, за да бъде наистина интересен ден. Любимо сред забавленията остава пикникът на плажа. Да, доста повече багаж, ама си е друго. Имаме едно малко подвижно барбекю и обожаваме да си правим бургери. Имаме си и две палатки, които носим, както и комплекти за плажен тенис, за да играем.

А остава ли време за романтика с половинката?

В интерес на истината никога не сме имали проблем с това. Винаги намираме време само за нас. Истината е обаче, че почивката в Созопол остава най-любима, защото децата реално през повечето време са с баба и дядо. Имат си любимо място на Дюни и често ходят на плаж там, докато ние с Георги обикаляме различни локации. Вечерите винаги сме всички заедно, но ако искаме да излезем на късна вечеря или клуб, винаги е по-спокойно защото има кой да остане с децата. А това вече е наистина голяма помощ.

Коя е любимата лятна тенденция на Калина Николова тази година?

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by (@f_gal)

Колкото до тенденциите, определено след като преди няколко години банските с висока талия се върнаха на мода, не съм носила друго. Любима тенденция обаче ми остават кимоната. Обожавам ги наистина. Носят едно леко и бохемско излъчване. Някаква непретенциозност и лекота. Дреха, с която спокойно може да излезеш и да вземеш сутрешното кафе, да наметнеш и да седнеш на дълъг и разточителен обяд… Доста красиви и комфортни и определено задължителни в моята плажна чанта.

Мода

Свързани Публикации