S.PELLEGRINO МЛАД ГОТВАЧ НА 2016

След забележителния световен успех на първото издание с над 3 000 кандидати, S.Pellegrino –  посланик на италианския вкус и изтънчената храна по света, сега обявява началото на S.Pellegrino Млад готвач на 2016 г.

Уникалната инициатива разделя света на 20 региона с участието на близо 100 топ готвачи в ролята на жури в различни страни, 20 млади готвачи финалисти, 20 ментори и звездно жури на финала. Кандидатстването започва на 1 януари 2016 г. на www.finediniglovers.com .

S.Pellegrino Млад готвач на 2016 г. ще има ново жури, т.нар. Седемте мъдреци, които ще са отговорни за избора на най-талантливия млад готвач в света: Дейвид Хигс, Карло Крако, Гаган Аранд, Елена Арзак, Мауро Колагреко, Уили Дуфрезне и Роберта Судбрак.

От 1 януари до 31 март 2016 г. всички млади готвачи по света ще имат възможност да кандидатстват, представяйки авторско ястие на английски на www.finedininglovers.com, онлайн списанието за кулинарни ентусиасти, което S.Pellegrino и Acqua Panna подкрепят. Кандидатстващите млади готвачи трябва да бъдат под 30-годишна възраст и да имат поне една година професионален опит в ресторант като главен готвач (chef), заместник главен готвач (sous chef) или отговорник за определена секция в кухнята (chef de partie).

Всички кандидати ще бъдат разделени на 20 региона според географския си произход и кандидатурите им ще бъдат оценявани от ALMA, водещият център за обучение и образование в областта на италианската кухня (www.alma.scuolacucina.it). През април ALMA ще избере първите десет финалиста за всеки регион, следвайки петте Златни правила: съставки, умения, креативност, красота, послание.  Избраните ще преминат към местен финал, на който ще се проведе състезание на живо във всеки регион между 1 май и 15 август. В Източна Европа регионалното жури включва забележителни имена, сред които Адриан Хадеан от Румъния, Томаш Кавчич от Словения и Модест Амаро от Полша, а финалът ще се проведе през юли в Букурещ.

До края на август 2016 г. ще бъдат обявени 20-те най-добри млади готвачи от всеки регион, които ще са официалните финалисти. Всеки финалист получава по един „Ментор готвач“, член от регионалното жури, който ще му помага в подготовката за световния финал. За Източна Европа ментор ще бъде Адриан Хадеан от Румъния.

На 13 октомври 2016 г. всички финалисти ще се съберат в Милано за финалния етап, който представлява двудневно интензивно кулинарно състезание пред международно жури от съдии, Седемте мъдреци, които ще определят S.Pellegrino Млад готвач за 2016 г.

Александра Томова
Александра Томова
Александра Томова e главен редактор на сайта codefashion.bg. Тя е с бакалавърска степен Испанска филология и магистър Журналистика и медии. Нейната страст са модата, литературата, новите технологии. Работи като редактор и сценарист на предванията в ефира на Code Fashion TV. Занимава се още и с видео монтаж и постпродукция на телевизионно съдържание.

Post a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Новини

Свързани
Публикации