СкандаУ в инвалидни колички! Защо? Отговорът в “Дами канят”
Ива и Юлияна посрещат  СкандаУ в студиото за каузата “Достъпна България” и Веси Бонева и Светлин Къслев за вдъхновението и посланието на проекта “Родината”. Какви са изненадите на предствоящия Sofia Fashion Week, разкриват водещите на форума Боряна Баташова и Теодор Тодоров.

Тази седмица в поредния епизод на “Дами канят” по Code Fashion TV, Ива и Юлияна посрещат в студиото едни от най-популярните и обичани имена на родната сцена – рапърите Лъчо и Тото от СкандаУ и поп-дивата Веси Бонева, в компанията на Светлин Къслев. Двете дами разкриват пред зрителите, защо именно тези артисти, със своите най-нови инициативи и проекти, са лицето на активното младо поколение в България.

Водещите започват с летящ старт като дискутират как публичността и сцената могат да подкрепят каузи като ‘Достъпна България’, зад която застават СкандаУ и се появяват на инвалидни колички на Българските Хип-Хоп награди за 2018.

Сърдечно благодаря на Тото и Лъчо, че имат сърцето и желанието да покажат, че проблемите трябва да започнем да ги решаваме всички. Заедно! За да е България зона с #Вход свободен за хората с увреждания!” – написа Петър Кичашки, юрист, директор на Института за модерна политика и член на Комитета за защита от дискриминацията. А на въпроса какво провокира нуждата от подобна инициатива, СкандаУ отговарят: “Целта е да повишим разбирането за проблемите на хора с увреждания в сферата на достъпната среда. Само, който не е седял на количка, само той няма представа колко сериозни са те”. Пред камерите на “Дами Канят”, момчетата апелират за правилно отношение, специално към тези малцинства в България – “Не става въпрос за съжаление, не става въпрос за апатия, трябва да сме на ясно, че тези хора се борят за равни условия, както всеки друг”.

В студиото “скандалните” Лъчо и Тото се чувстват “като вкъщи” и разкриват себе си в разговор, кои са СкандаУ зад прожекторите; какви са техните мисли и убеждения за българския музикален пазар и най-важното качество за успех на съвременната сцена; какво е вдъхновило посланието на един от най-големите им хитове ‘Мафия’. От групата научаваме, че тайната на успеха им се крие в избора да правят музика, която ги забавлява и  в която намират себе си, съчетан с умението да се адаптират към музикалния бизнес, но без да следват музикални тенденции или наложен от западните артисти модел на популяризиране.

На гости в студиото са и мотивирани да убединят различни поколения в каузата да запазим автентичното българско – Веси Бонева и Светлин Къслев. Двамата са музикален тандем на родната и чуждестранната сцена, повече от 10 години, и радват публиката със своите клубни парчета, но какви са песните които представят в албума “Родина”; какви емоции виждат и усещат в очите на хората, когато изпълняват музиката на живо – споделят те пред камерата. Веси разказва за вдъхновението да създадат проекта ‘Родина’ и решението да правят музика, която е насочена към българското и ценностите, предавани от поколения. Вярват ли че, българите са прекъснали връзката си с родното – зрителите на ‘Дами канят’ предстои да разберат от самите музиканти.

Ива и Юлияна получават любопитни отговори и на въпроси, свързани с голямото предизвикателство пред групата да открият шестите Хип-Хоп награди. А дали споделят мнението на СкандаУ за родния музикален пазар и какъв тип е публиката им извън границите на България – Веси и Светльо разкриват тази седмица.

Звездното присъствие в “Дами канят” завършва с друг тандем, известен в света на българската мода като лицата от елитния подиум на Sofia Fashion Week. Водещи на модното шоу, Боряна Баташова и Теодор Тодоров, споделят с Ива как се чувстват в ролята на интервюирани, а не интервюиращи. Кои са предизвикателствата и кои са най-вълнуващите моменти на водещ на престижен форум като Sofia Fashion Week, са само част от любопитните въпроси, на които гостите ще отговорят. Предаването ще отвори още по-широко врата към кухнята на топ модното събитие на България с откровенията на Боряна и Теодор относно реални конфузни ситуации, в които водещите се налага да се измъкнат на живо в ефир. Кой ли е моментът, който никога няма да забравят? А специално за феновете на модата, които очакват пролетно-лятното издание на Sofia Fashion Week, тандемът ще разкрие вълнуваща информация за най-интересното, което предстои на събитието.

Силвия Недева е поканила Живко Джамяров, който ще ни разкрие повече за био храните, а Пария ще ни намигне по женски от червения килим на Оскарите и ще ни срещне отново с д-р Смилов.

Сезон 2 на предаването „Дами канят” се излъчва всяка неделя, точно в 10.00 часа.

„Дами канят”, както и всички предавания на Code Fashion TV, публиката може да гледа в мрежата на Vivacom, Mtel, Bulsat fusion, Виора Интерактив, Норт Вест Юнион, Силистра кабел, а вече и в цяла Европа, благодарение на Intelsat 904 45.0 и, разбира се, 24 часа, 7 дни в седмицата, в сайта на медията  http://tv.codefashion.bg/.”

 

 

Post a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Събития

Свързани
Публикации