Старт на автомобилното събитие на годината

На 22-ри юни стартира 10-то юбилейно издание на Премиум Рали София – Свети Влас. Ралито за суперавтомобили потегли от Хотел “Маринела” в очакване на предстоящите спортни изпитания. Компанията My Air за пореден път се погрижи за безопасната обстановка на всички участници, а GOTO: Бижутерия и Диаманти не пропуснаха възможността да изненадат гостите със специално изработени бижута.


След Официалния Старт от град София, автомобилите се насочиха към летище Лесново, където беше проведен първият спротен етап – Драг на 400м. Сред автомобилите, които се наредиха на старт линията, присъстваха Alfa Romeo 4C, Porsche Turbo S 992, Toyota Supra GR, BMW M8 Competition, доработено BMW M4 и много други.. Сред тях бе и AMG GT R, оборудван с 4 литров V8 двигател, развиващ 577 к.с. и 700н.м. въртящ момент. Това му позволява да измине спринта от 0 до 100 км/ч за 3,6 секунди. До него се нареди друг представител на марката и събрат по двигател, Mercedes C63 S.

Ето и резултатите от Драга: На първо място с време от 11,01 секунди се наредиха Л.М. И А.Щ. с Porsche 992 Turbo S, след тях с време от 11,35 се наредиха В.А. И С.В. с друг представител на марката, 991.2 Turbo S. Почетната стълбичка беше завършена от Х.Т. И Т.Т. с Ferrari Pista, които постигнаха време от 11,40 секунди.


Първият ден приключи в Свиленград, след което автомобилите се насочиха към Истанбул за кулминацията на събитието, а именно трак дей на Intercity Istanbul Park. Пистата е дълга 5.33 километра и включва 14 завоя, като най-острият от тях е само с радиус от 15м, а старт-финалната права е с дължина от 650 метра. Времената на участниците и резултатите от финала, който ще се проведе на 25-ти юни на Марина “Диневи” Свети Влас, очаквайте скоро.


Заповядайте в Свети Влас, за да посрещнете автомобилите, които ще финишират, сред тях освен вече изброените, ще бъдат Ferrari Pista, Bentley Continental Supersport и още много други. Там ще може да видите и колата “Талисман” в Сезон 2022, а именно Ferrari Roma, предоставена от Eurolink. За втора поредна година, събитието се реализира с подкрепата на Примекс: Гуми и Сервиз, от които може да очаквате много изненади през предстоящата година.

 

cf-news
cf-news

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Свързани
Публикации