От Saint Laurent упорито отказват да доминират единствено и само в света на модата! На 21 февруари 2025г. брандът ще открие Sushi Park Paris – да, това е емблематичният за Лос Анджелис японски ресторант Sushi Park …, но в сутерена на своя бутик Rive Droite! Тази нова локация е перфектната симбиоза между японска гастрономия и висша френска мода. Тя предлага възможността да се насладите на ексклузивно изживяване Omakase – специалитетът на световноизвестния готвач Питър Парк.
Omakase буквално се превежда като “Оставям го на вас”. Терминът омакасе (в гастрономията) придобива популярност още през 90-те години. Омакасе, на практика, представлява курирана от главния готвач вечеря – клиентът комуникира идеите за суши вечерята си с главния готвач, но оставя подробностите около нея изцяло на него.
Saint Laurent Rive Droite представя следващия проект от ексклузивното си партньорство с небезизвестния готвач шеф Питър Парк от Sushi Park в Лос Анджелис. Шеф Парк предлага винаги едно несравнимо изживяване в стил “омакасе”, което отразява както прецизността, така и артистичността на главния готвач, изразена пряко чрез минималистичните му подходи и похвати и неговата безкомпромисност, що се отнася до съставки.
Още през 2006 година шеф Питър Парк поема нелеката задача да популяризира изкуството да се храниш “омакасе”, а главното му изискване към ястията му е да са сготвени задължително със свежи сезонни продукти. Единственото нещо, което се очаква от гостите е да зарежат всички предразсъдъци, да се отпуснат и да оставят своето кулинарно пътуване в умелите ръце на готвача!
След супер успешния Savoir-Faire през 2022 година, шеф Питър Парк и Saint Laurent се завръщат, но този път е за постоянно, а не поп-ъп ивент. Sushi Park Paris е първият Sushi Park ресторант извън територията на Града на Ангелите. Много ценители на fine-dining-a биха били много приятно изненадани И от селекцията керамика и посуда, която е специално създадена за откриването на Sushi Park Paris от професор Ким.
Открийте единствената по рода си гастрономическа дестинация, вплитаща в себе си най-хубавото от японската отдаденост в кулинарията и от френската модна прецизност – там, където опитът и традициите срещат изискаността и вечната класа.
Бел. Авт.: Моля, обърнете внимание, че, тъй като това е едно кулинарно изживяване в стил “омакасе”, кухнята няма да може да акомодира вегански или вегетариански диети, както и да се съобрази с алергии към морски дарове, тъй като не се ползват заместители на риба и морски храни.
Снимки: Saint Laurent