TREND OF THE WEEK: Морска кухня в Rossini

Тази седмица ще ви заведа отново в Rossini. Лято 2021 за мнозина е по-скоро работно, отколкото почивно. След дългата пауза, светът отново започна да се върти на старите обороти, а на много от нас ни се налага да посещаваме офисите и бизнес сградите. Затова дори да си в града, аз имам идея как да отскочиш до Италия.

Мястото за ползотворен работен обяд или весела вечеря е с адрес Раковска 174. Голяма къща с богата история, за която ви разказвах предния път.

В Росини този път ме посрещна усмихнатата Мария Бойчева с цяла витрина, пълна с пресни морски дарове, скумрии, лавраци, ципури, морски дявол и скариди. Менюто им е един добре селектиран микс от класически предложения и модерни съчетания. Обеда стартирахме с вкусни салати, придружавани от италианско розе, подбрано от топ сомелиера Йордан Кирилчев. Разбира се, запасихме се и с вино за вкъщи, взето от избата на наследниците на Данте Алигери. Как се казва то, ще разберете във видеото.

Изцяло в реално време пред нас подготвиха вкусна риба, а този празник за очите и стомасите ни завършихме със сладки, но здравословни десерти и ароматно италианско кафе.

Мястото за мен разполага със съвършения интериор. Предлага зимна и лятна градина, вътрешен и външен бар, но и  вътрешна част от няколко етажа за по студените дни, на всеки от които можете да се потопите в различен интериор.

Независимо по кое време на деня или вечерта имате нужда от вдъхновение, Росини е на ваше разположение.

Елица Стойчева

Елица Стойчева е завършила бакалавър Международни отношения, а след това тристранна магистратура Медии и комуникации в DFH, Deutschland и Université Nice-Sophia-Antipolis, Nice, France. Тя пише за различни сайтове и списания. Нейната страст са телевизията, рекламата, fashion събитията, биографичните мемоари, хубавите музеи и пътуванията. Освен като журналист, Елица работи и като дигитален маркетолог за едни от най- големите български брандове. Като лице на модната телевизия Code Fashion не спира да ни информира кой е властващият тренд всяка седмица в нейната авторска рубрика Trend of the week.