TREND OF THE WEEK: Нежна сила от ALIAS ART

Тази седмица, а и всяка следваща, ще продължава да бъде модерно да бъдем силни жени. В това интервю няма да си говорим за крайности или болестен феминизъм, ще си говорим за ежедневието и за това как да се извисяваме над битовизмите. Днес ще ви представя една стандартна колекция на една българска жена с нестандартно мислене.

Виктория Александрова е създател на бранда ALIAS ART. Преди да създаде собствената си 
марка, Виктория завършва висшето си образование в НХА. 
Печели редица награди от престижни конкурси. Нейни дизайни са публикувани в някои от най-известните модни списания, като „ELLE“, „EVA“, „12 MAGAZINE“ , а днес ни е на виртуално гости в TREND OF THE WEEK.

Вики, днес се срещаме в родния и за двете ни Перник в cowork и си говорим за новата ти колекция. Твърде модерно звучи, нали? Означава ли това, че сме железни жени и мястото, и времето не е от значение, за да може една жена да твори?

Не се бях замислила, но сега като го каза, наистина е така. Дори сега по време на Ковид времената с теб не спираме да работим и да творим. Заобиколени сме и от много други дами, които също са неспирни. Явно тук е моментът да ти издам, че и момичето, което избрах за лице на новата колекция Dare to be different, също е толкова упорита и работлива.

Коя е тя?

Тя е Василена Василева. Световна шампионка по таекуондо, която е едва на 20 години и има свой собствен клуб.  Нейният образ е точно това, което си представях докато правех колекцията. Млада, амбициозна, силна физически и духовно, жена която не се предава пред предизвикателствата и трудностите в живота. Един ден я видях в залата и веднага ми се прииска да създам серия за жените, които обичат спорта. Не само за професионалните спортисти, но и момичетата извън залата, за да се чувстват удобно, модерни и самоуверени, жени от всякаква възраст и с различни тела, независимо спортуващи или такива, които нямат време в забързаното си натоварено ежедневие, каквато съм и аз. Тази колекция е и за младите майки с притеснения за фигурата си, които също искат да са модерни и да им е удобно.

 

Може би искаш да ми кажеш, че анцузите вече са изцяло модерни и извън градовете в България, с които ги свързваме?

Не само го казвам, но и по Code Fashion често го показвате. От вече цели две години световните брандове залагат на различни интерпретации на анцуга. Пандемията засили нуждата ни да се чувстваме по-комфортно в дрехите си. Сама виждаш инвазията от бюстиета, худита, бандани и шапки на главите, чорапи и удобни кецове, които все пак носят и нотка лукс, съчетани с елегантни цветни сака, дълги палта или кожени якета.  Миксирането  на стиловете е следващото поколение, разбиващо стиловите граници. Ефектни принтове, кройки, цветове и текстури. Комбинация на блясък и комфорт, функционалност и креативност, създаващи неочаквано добра комбинация, предлагащи целодневен комфорт. Нов поглед към активния начин на живот, позволяващ персонализирането на марките, спасяващ ни от еднаквостта, разпространила се на световния пазар.

Забелязвам, че в тази колекция си работила с богата гама цветове от любимото ти черно през сиво, каки и за моя голяма радост си ползвала и много голяма доза цвят. Кой за теб е топ нюансът за тази пролет?

От известно време розовото се е превърнало в много завладяващ цвят за мен, което е необичайно. Изборът ми на различни негови нюанси е продиктуван единствено от моите усещания. В последните няколко колекции използвам авторски принтове, които да придадат акцент и уникалност на моделите. Използвани умерено и компилации от чисти ярки цветове. Посредством цветовата гама на колекциите се старая да придам на дрехите и хората, които ги носят  – добро настроение, приповдигнат дух и нотка смелост.

Разкажи ми и за посланията. Като че ли още през миналата година логоманията отстъпи място на минимализма и силните послания? При теб те също не липсват.

Обожавам тениски! Рядко избирам такива с картинки. Веднага съм привлечена от тениски с послания, понякога със закачлив черен хумор, друг път такива с надъхващи послания. Точно такива съм избрала за новата колекция. Всяко едно от посланията  има за цел да вдъхне сила и самоувереност на жените. Понякога има нужда ние самите да си напомняме  – BE UNSTOPPABLE, BE YOURSELF , DARE TO BE DIFFERENT. Лично аз нямам любимо, старая се да се вслушвам във всяко едно от тях. Искам всички жени да се чувстват красиви и силни,

Вече няколко мъже докато си говорим надничат, за да разгледат щендерите ти. Кога да очакваме и мъжка серия?

Този въпрос за мен вече е като онзи с бъдещите творчески планове. Радвам се, че дрехите ми будят интерес за всички полове и възрасти. Скоро ще работя и в посока мъжко облекло, което разбира се първо ще изпробвам върху съпруга ми и брат ми, но преди това каня и дамите, и защо не и мъжете  да се включат в общия ни GIVEAWAY, ако им излезе късметът ще могат да зарадват приятелка с ваучер от нас.

 

Аз също каня всички в профила на телевизията ни в инстаграм, където да не спират да избират българските дизайнери и единствената бг модна телевизия CODE FASHION TV тук: https://www.instagram.com/p/CNullk-DhbN/

 

 

Елица Стойчева

***

Официални правила за участие в игра „Инстаграм Giveaway“

Организатори на Играта са  Код Фешън  и ALIAS ART 

Период на провеждане на Играта

Играта ще се проведе в периода от 16.04.2020 до 25.04.2021 г., включително.

Дефиниции

Настоящите правила на Играта съдържат термини, които имат следното значение:

3.1. „Участник“ е всяко дееспособно и пълнолетно физическо лице, с постоянен адрес на територията на Република България, което отговаря на условията за участие

Право на участие в играта

В Играта могат да участват всички пълнолетни и дееспособни физически лица, които имат постоянен адрес в Република България. Лица, които са директно свързани с организирането и/или изпълнението на Играта, членовете на семействата им, както и техни роднини по права линия, нямат право да участват в Играта.

Награда e ваучер на стойност 100лв.

Механизъм на Играта, спечелване на награда, връчване на наградите

Участието в Играта НЕ е обвързано с покупка!

За да участва в Играта Участникът трябва да:

6.1. Отговаря на условията за участие в Играта  и да притежава валиден профил в платформата INSTAGRAM

6.2. в срока на Играта да са последвали профила на  Code Fashion и ALIAS ART в INSTAGRAM

6.3. в срока на Играта да отбележат един свой приятел в коментар на страницата

6.4. в срока на Играта да коментират с отговор на въпрос в страницата

6.5. След приключване на периода на Играта, на случаен принцип ще се избеre печеливш

6.6. Печеливш Участниk ще бъдe обявен на страницата  в срок до __30_ дни, считано от избирането им. Всеки печеливш Участник следва да предостави на Организатора свой валиден адрес за доставка и телефон в срок до 10 дни, считано от обявяване на печелившите Участници. Предоставянето на адрес за доставка и телефон на Организатора, следва да стане по електронен път след като обаждане от Организатора,

6.7. Наградите ще бъдат доставени от Организаторите напълно безплатно с куриер до всеки печеливш Участник в срок от 45 работни дни. При отсъствие на печелившите Участници на посочения адрес за получаване при извършване на доставката, на същия ще бъде оставена бележка с адрес на най-близкия клон на куриерската служба, откъдето може да бъде получена наградата след представяне на документ за самоличност. И в този случай печелившият Участник не дължи никакви парични суми за получаване на доставката. При заявено желание от страна на печелившия Участник, той/тя може да получи наградата си и лично на адреса на управление на Организатора .след предварителна уговорка с представители на Организатора за дата и час на получаване на наградата.

Ограничения

Всеки Участник може да спечели само една награда.

Обща информация за наградите и печелившите Участници

Наградите не могат да бъдат заменяни за пари в брой или за други награди. Предоставяне на наградата на трети лица не е разрешено. Организаторът може да изиска от Участниците да потвърдят тяхната самоличност, чрез предоставяне на съответните документи. При отказ от страна на печелившия Участник да потвърди самоличността си, същият губи правото си да получи наградата.

Значение на действията по регистрация в Играта

Чрез включването си в Играта по описания в настоящите правила начин, всеки Участник декларира, потвърждава и се съгласява за следното:

9.1. Че е запознат , приема и се задължава да спазва условията на настоящите правила на Играта;

9.2. Че отговаря на условията за участие в Играта и е съгласен да участва доброволно в нея;

9.3. Че няма да разкрива, освен в предвидените от закона случаи, пред трети лица информация за Организатора, станала му известна при или по повод участието му в Играта;

Лични данни

Чрез включването си в Играта по описания в настоящите правила начин, всеки Участник декларира, потвърждава и се съгласява за следното:

10.1. Че доброволно, за целите на участието си в Играта, е предоставил на Организаторите своите лични данни и данни за контакт включително, но не само:  INSTAGRAM профил, име и фамилия, електронна поща и други данни, които могат да представляват „лични данни“ по смисъла на чл. 4. От Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета;

10.2. Че е запознат с разпоредбите за защита на личните данни на физическите лица по Закона за защита на личните данни  и Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета, както и с факта, че Организаторът е администратор на лични данни по смисъла на Закона за защита на личните данни и на Регламента;

10.3. Че е съгласен Организаторите, като спазва всички законови изисквания в областта на защитата на личните данни, да събира, съхранява и обработва по смисъла на Закона за личните данни и на Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета, в това число с автоматични средства, личните му данни за целите на провеждането и администрирането на Играта и доставката на спечелените награди.

10.4. Участникът се съгласява, че е съгласен Организаторите да разкриват и/или предоставят на трети лица лични му данни, когато това е необходимо за провеждането и/или администрирането на Играта и доставка на спечелените награди.

Гаранции на Организаторите

Участвайки в тази Игра, Участниците приемат и се ангажират с настоящите правила и се задължават да спазват техните условия и разпоредби. С участието си Участниците декларират, че имат право валидно и неограничено да извършват всички действия във връзка с участието в настоящата Игра.

Настоящите официални правила за участие в Играта са изготвени и приети от Организаторите.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Елица Стойчева е завършила бакалавър Международни отношения, а след това тристранна магистратура Медии и комуникации в DFH, Deutschland и Université Nice-Sophia-Antipolis, Nice, France. Тя пише за различни сайтове и списания. Нейната страст са телевизията, рекламата, fashion събитията, биографичните мемоари, хубавите музеи и пътуванията. Освен като журналист, Елица работи и като дигитален маркетолог за едни от най- големите български брандове. Като лице на модната телевизия Code Fashion не спира да ни информира кой е властващият тренд всяка седмица в нейната авторска рубрика Trend of the week.