TREND OF THE WEEK: Елекът – моят приятел

Ако миналата есен много малко дами по българските улици успяваха да се престрашат да включат елеците в ежедневните си аутфити, то тази година ентусиастите са повече. Увереност в завръщане към „елечето на дядо“, както много модни стилисти го наричат, вдъхнаха почти всички големи марки.

Има много варианти за носене на елек.  Ще очертая три.

Ако изберете елек тип пуловер без ръкави, веднага можете да заложите на сигурно успешния аутфит. Елек плюс една бяла риза под него е изпитана рецепта. Можете много да си играете и с дължините, като изберете по-дълъг вариант на елечето или ризата. По този начин моментално оставяте повече пространство за блясък на краката и повод център на внимание да се превърнат хубавите ви ботуши, например. И за всички, които не вярват, че фешън и удобство вървят ръка за ръка, то ето го решението.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bershka (@bershka)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MANGO (@mango)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by H&M (@hm)


Следващите елеци, които обират лайковете, са шушляковите. Те са по непринудени като изглед, но са по-претенциозни към пропорциите на тялото. Подходящи са за по-слаби дами или такива с по-малко пищни извивки, защото тези елеци са топли, но придават и екстра обем. Още по-актуални сега са и елеците от този тип с дължина до под коляното и качулка.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vogue España (@voguespain)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by H&M (@hm)

И за моден тренд десерт тази седмица съм поставила класическото елече, което нерядко е третата част на костюм. Е сега ви предлагам то да бъде акцентът във визията. Приляга идеално на задължителния за есента пепит и подчертава хубаво горната част на тялото.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ANCHOOSE (@anchoose_)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gosia (@gosia_pinkowska)

Който и елек да изберете, ще разнообразите цялостната си визия и ще се радвате на удобство и есенен шик.

Снимки:Instagram

Елица Стойчева

 

 

 

 

Александра Томова e главен редактор на сайта codefashion.bg. Тя е с бакалавърска степен Испанска филология и магистър Журналистика и медии. Нейната страст са модата, литературата, новите технологии. Работи като редактор и сценарист на предванията в ефира на Code Fashion TV. Занимава се още и с видео монтаж и постпродукция на телевизионно съдържание.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *