TREND OF THE WEEK: Отровно зелено

И макар според Pantone цветът на 2022 да е 17-3938 Very Peri – динамичен тюркоазено син нюанс с виолетово червен подтекст, съчетаващ нюансите на синьото и червеното, аз ще ви тласна тази седмица в дебрите на един друг цвят. Цвят, с който ще греете по-силно от елхата на коледното парти, ще освежите снежните улици и ще сте модерни и през 2022, защото голяма част от Големите отдавна му намериха централно място в колекциите си.

Когато създадох рубриката TREND OF THE WEEK, исках да ви представям не само тенденции, които са вайръл и на гребена на модната вълна в конкретния момент, а трендове, марки и услуги с дълъг живот. Такова е и отровно зеленото, което може да се впише във всеки един дори капсулен гардероб и да ви накара да се чувставе по-свежи, по-уверени и стъпили красноречиво на най-големия моден подиум- улицата!

Ето кои заложиха на лечебната модна отрова на зеленото за зимата и идващите след това по-топли месеци.

На първо място трябва да отбележим, че зеленото идеално се съчетава, както с лилавото на Пантон за 2022, така и с всички нюанси на бежовото, което го омекотява и прави по-леко за окото, както в този аутфит от мъжкото ревю на Диор за Пролет/Лято2022

Брандове като Louis Vuitton залагат както на искрящо, така и на една идея по-тъмно зелено, но го разстилат във всяка една част на визията.

Отровно зеленото ще ви превърне в звезда на всяко изискано парти. Ако не ми вярвате, просто се насладете на този сет на Валентино.

За по-дръзките и онези, които чувстват преминаването по червените килими като разходка в антрето у дома, предлагам зелените ювелирни творения на Кристиано Сирано.

Ако не сте готови за цялостна мохохромна визия в отровно зелено, спокойно можете да избухнете с аксесоар или само част от аутфита ви в този цвят. Разумна инвестиция са обувки или чанта, които да разцветяват иначе по-скучните зимни тоалети. Аз лично съм влюбена в ботите на Живанши. Изящни са, нали?

А да заложим на сигурното, можем винаги с един прекрасен блейзер!

Елица Стойчева

 

Елица Стойчева е завършила бакалавър Международни отношения, а след това тристранна магистратура Медии и комуникации в DFH, Deutschland и Université Nice-Sophia-Antipolis, Nice, France. Тя пише за различни сайтове и списания. Нейната страст са телевизията, рекламата, fashion събитията, биографичните мемоари, хубавите музеи и пътуванията. Освен като журналист, Елица работи и като дигитален маркетолог за едни от най- големите български брандове. Като лице на модната телевизия Code Fashion не спира да ни информира кой е властващият тренд всяка седмица в нейната авторска рубрика Trend of the week.