TREND OF THE WEEK: Вечната класа на кралица Елизабет
Много се е изговорило и изписало за стила и класата, които не са за всеки и са плод на доза талант, генетика и огромен усет. Кралица Елизабет II обаче бе от онези личности, които знаеха как елегантно да нарушават протокола, защото тя освен, че го познаваше идеално, нерядко сама го пишеше и дори дописваше.

Ето какви метаморфози е преживял стилът на кралицата от младите й години на монарх до цветните костюми и шапките шедьовър.

Младостта на бъдещата кралица Елизабет съвпада с едни от най-черните години в човешката история, а именно периодът на Втората Световна война и следвоенния още по-труден живот.  Затова и в снимките от  това време трудно можем да намерим пищност в гардероба дори на кралското семейство.

Сватбена рокля, купена като тези на всички останали- с купонна система

Едва сватбената рокля на Елизабет показва статутът й, макар тя като всички булки по онова време да е закупена със спестени купони. Елизабет Уиндзор и принц Филип сключват брак през далечната 1947 година. Именно тяхната сватба се превръща в общонароден празник и повод за надежда на всички поданици на Великобритания, че след войната идва нов по-лек и хубав живот. Роклята й е дело на британския дизайнер Норман Хартнел. Тя е обсипана с перли и кристали и има 4-метров шлейф.

През 70-те години, в които е на престола, гардеробът на Елизабет II винаги е включвал няколко задължителни елемента: черните чанти на Нейно Величество, елегантните обувки и ненадминатата колекция от наследствени брошки, който са били с нея на хиляди кралски разходки, стотици държавни посещения и безброй аудиенции по целия свят.

След сватбата й безспорно един от най-важните моменти за Елизабет е нейната коронация. Тогава тя е едва на 27 години и отново се доверява на дизайнера от сватбата й- Норман Хартнел.

На Кралицата се налага бързо да порасне и изборът на дрехите й до голяма степен е свързан с това да излъчва сигурност, зрялост и решителност. Затова и няма да откриете снимки на Елизабет с разпилени и пуснати коси, те са винаги прилежно прибрани в къса прическа. За сметка на това младата кралица, а и на по-късни години, не спираше да подчертава своята женственост с един от най-привлекателните и изискани аксесоари – а именно ръкавиците.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Queen Elizabeth II (@royalty.crown_)

Учебник по дипломация

Една от обективните реалности е, че Елизабет II е монарх, посетил над 117 различни държави по време на управлението си. Повече от велико и впечатляващо е, че всяко нейно кралско посещение е придружено от стриктно планиран, поръчков гардероб, отразяващ флората, фауната  и най-вече уважението, което Кралицата ще окаже на страната, която ще посети. Защото никога не бива да забравяме, че облеклото и спазването на дрескода е първият добър сигнал към нашия домакин и онова намигване, което казва ” Аз съм тук, защото те харесвам и искам да те опозная”! Тази винаги перфектна стилова подготовка е и едно от условията, които превръщат Елизабет в толкова велик дипломат.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Queen Elizabeth II (@royalty.crown_)

Мъжко момиче

Едно от любимите хобита на Нейно Превъзходителство са конете. Затова и тя до последно не спираше да показва как можеш да изглеждаш безупречно дори без изящни тоалети.  Любимата ми част от униформата й за езда е копринената забрадка, която освен, че през последните сезони се заърна като топ моден аксесоар, внася в кралската визия достъпност, селски шик и казва “аз съм като вас”.

Умереният сексапил

Макар и монарх от най-висш ранг, Кралица Елизабет II все пак е жена и тя винаги го е показвала по време на хилядите приеми и премиери на нови филми и театрални постановки с умерена доза показ на красиви рамене, обемни рокли и много, наистина много камъни под формата на тиари и бижута уникат.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Queen Elizabeth II (@royalty.crown_)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Queen Elizabeth II (@royalty.crown_)

Семейството над всичко

Част от стила на кралското семейство бе заедността, на която Елизабет е стожер. Семейните снимки, събития и цялата кралска Вселена, които крепят нацията, всъщност са плод на неуморната работа на майката и съпругата Елизабет, с чийто съпруг до последно и без неистови напъни изглежда вярваха, вървяха и се водеха в една посока.

Дозата цвят и шапката

Има много хипотези за изцяло ярко цветните тоалети. Трябва да отбележа обаче, че те са характерни за по-зрелите години на Елизабет, но са и любими от млада.

В последната епоха от нейното управление имахме привилегията да се любуваме и на уникалните й шапки, с които според мен тя освен, че изпъкваше и хвърляше дозата закачка към своите почитатели, за да не бъдем изцяло по английски скучни и сурови, а да хвърляме всичко по-кофти на шапката си, изпод периферията, откъдето тя ни провокираше с усмивката си с крайчеца на устата и загадъчност по-голяма от тази на Мона Лиза.

Когато разглеждаме гардероба й, не бива да забравяме, че нейната функция не бе на политик, а по-скоро на глава на нацията. Затова й благодарение на нейните речи и мъдра зрялост, за тези 70 години управление никой не успя да улови Кралицата в моден гаф, защото отново се връщам на уникалното й познание на протокола, прекрасния й екип и огромната доза индивидуалност, която прозираше във всеки нейн маниер.

Трябва да бъдем горди, че имахме привилегията да поживеем в епохата на Елизабет II й да си откраднем по нещо от нейния величествен и наистина кралски стил.

Светъл път на Кралицата! Днес шапките са долу!

 

Post a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Мода

Свързани
Публикации