TREND OF THE WEEK: Винаги готови за театър

-Добър вечер!Резервация за двама, моля?
– Маса?
-Не, два билета за театър и един изцяло нов свят!

 

Свят, който българската “Нощ на театрите” прави все по-достъпен за по-голяма аудитория. През изминалата година инициативата празнува своите първи 10 години, а наш гост бе жената, която е един от основните двигатели – Мария Панайотова

Припомнете си интервюто ни с нея тук

Тази есен инициативата отново е съпъствана и от уникална фотосесия, а фотографиите на “Нощта” са със заглавие „Под властта на театъра всяка роля е различно царство“ и ще бъдат представени само в дигитален формат.

От 2023 г. “Нощта на театрите” стартира своята Зелена програма за намаляване на въглеродния отпечатък. За тази кауза фотографиите няма да бъдат отпечатвани на хартиен носител, а ще бъдат представени само в дигитален формат на специалните екрани в Софийското метро и в онлайн пространството.

Тази година главни герои в концептуалните фотографии са: Галин Стоев, Явор Гърдев, Александър Секулов, Юлиан Вергов, Владимир Карамазов, Деян Донков, Теодора Духовникова, Дарин Ангелов, Христо Петков, Владимир Михайлов, Ованес Торосян, Деян Ангелов, Весела Бабинова, Луиза Григорова-Макариев, Радина Кърджилова, Константин Еленков, Антон Угринов, Боряна Братоева, Мартин Димитров, прима балерината Марта Петкова и премиер-солистът Никола Хаджитанев. В новата серия фотографии Диляна Флорентин и Цветан Игнатовски работиха с Марина Младенова и екипите на The Smarts и SHOOT.

На 18-ти ноември “Нощта на театрите” ще отбележи своята 11-та година в България. Програмата със събития ще предложи както представления на живо, така и съпътстващи активности, 5-часов Live Cam, срещи с творци и бекстейдж разходки в различни часове от съботния ден в десетки локации в няколко български града. Европейската инициатива Нощ на театрите е част от Календара на културните събития за 2023 г. на Столична Община и се осъществява с подкрепата на Национален Фонд “Култура” по “Програма за възстановяване и развитие на частни културни организации” и на Министерство на културата.

 

 

Всичко актуално следете в официалния сайт, във фейсбук, инстаграм и Viber Community-то на инициативата.

Мода

Свързани Публикации