TREND OF THE WEEK:Седмицата на модата в Париж 23/24

Една от най-важните характеристики, за да бъде нещо модерно- е да носи класата на миналото и усещането за бъдеще със себе си. Определено такива са модните предложения по време на Седмицата на модата в Париж!

От 27 февруари до 7 март 2023 г. Париж ще бъде още по-модерен! Седмицата на модата есен/зима 2023-2024 г. е в разгара си по улиците на френската столица. По традиция вдъхновение можете да намерите както на модните подиуми, така и зад кулисите на модните ревюта, но също и на улицата, където всъщност модата е кралицата.

 

Една от вечните модни сензации и тази година е неостаряващата Наоми. Супермоделът Наоми Кембъл дефилира по време на шоуто на Off/White, на 2 март 2023 г. на Седмицата на модата в Париж.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vogue France (@voguefrance)

Балмейн също събраха плеяда от популярни модели и най-вече за пореден път представиха тоалети, достойни за шоу!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Balmain (@balmain)

Финалът на трибют шоуто, посветено на дизайнера Пако Рабан в знак на почит към гениалния творец, е сред дефилетата, които дълго ще се помнят.  Роклите, закриващи шоуто есен-зима на бранда за 2023-2024, бяха вдъхновени буквално от архивите и ни доказват, че модата е онази ясновидка, която с всеки сезон леко и деликатно ни превежда към новото.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vogue France (@voguefrance)

Вече ви съобщихме радостната новина, че нашето момиче Бойка Матова дефилира на ревюто в Париж на Диор. Предложенията им за 23/24 определено ни връщат към изчистените линии, а пърформънса на ревюто е една сюрреалистична модна реалност.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dior Official (@dior)

Общата тенденция към придържане идетичността на брандовете, но с леки нови закачки, виждам и в колекцията на Yves Saint Laurent. Предложенията им за есен/зима 23-24 бяха в стилистика на типичния Monsieur Saint Laurent с култовия костюм-пола с подплатени рамена, в историческа обстановка на балната зала на хотел Intercontinental, където дизайнерът представя колекциите си Haute Couture от 1975 до 2001 г. Anthony Vaccarello определено се е справил зашеметяващо!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vogue France (@voguefrance)

Завършвам модния преглед с Givenchy, които за поредна година вкарват цвят дори и в студените месеци. Нека да ни е цветно по-често!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by GIVENCHY (@givenchy)

Post a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Мода

Свързани
Публикации