Under a Microscope: Най-новата YouTube тенденция, която не е за изпускане

Ако някога сте се замисляли за това, как изглежда кожата ви отблизо и без намесата на разкрасителни продукти, или дали козметиката, която използвате, е толкова качествена и чиста, колкото очаквате – не се чудете повече. Интересни, информативни и различни – “Under a Microscope” видеата се насреща, за да отговорят и на най-вълнуващите ви въпроси.

YouTube е едно необятно място, където можем да намерим материали за всяка тема и, разбира се, безброй кадри за дневната доза смехотерапия. Вероятно всеки един от нас поне веднъж е прибягвал до тази платформа в търсенето на едно нещо и се е озовавал часове по-късно гледайки видеа на теми, които дори не би си и помислил да разнищва.

Освен интересни материали, които могат умело да приковат вниманието ни за часове наред, в YouTube има и редица тенденции, които неусетно бързо и за различни периоди от време завладяват света. Най-новата сред тях е на тема здраве и красота и е нещо, което или ще ви заинтригува изключително много, или моментално ще ви отврати. И в двата случая си заслужава да я споделим с вас.

Представяме ви “Under a Microscope” видеата, в които влогъри подлагат красотата под микроскоп, за да проследят отблизо нанасянето или премахването на различни козметични продукти, както и да разгледат своя скалп и всякакви несъвършенства по непонятен за човешкото око начин.

Силния старт на тази актуална практика дава влогърът Tina Yong с “Peel Off Blackhead Mask Under A Microscope” и “How My Makeup Looks Under a Microscope”. Последвали нейния пример, много хора публикуват свое собствено “under a microscope” видео и, по данни на YouTube, събират общо над 75 милиона гледания от отребители по света.

Ето и някои от най-интересните и информативни материали, в които виждаме как влогърите разглеждат отблизо всякакви несъвършенства по кожата си, както и нанасянето на различни видове козметика върху нея.

Междувременно, хората, на които не им понасят този тип неща, винаги могат да се насладят на по-бляскавата страна на “under a microscope” тенденцията, която ни потапя в същността на самите разкрасителни продукти и вниква в красотата на по-приятните неща, като лъскавия маникюр.

Снимки: Unsplash, YouTube

Александра Томова e главен редактор на сайта codefashion.bg. Тя е с бакалавърска степен Испанска филология и магистър Журналистика и медии. Нейната страст са модата, литературата, новите технологии. Работи като редактор и сценарист на предванията в ефира на Code Fashion TV. Занимава се още и с видео монтаж и постпродукция на телевизионно съдържание.