Envaitenet – островът, от който никой не се завръща

В езерото Туркана, Кения  съществува зловещ остров. „Южният остров“ или „Envaitenet“, което в превод от езика на местните племена означава „без завръщане“.
Островът се разполага само на няколко километра и е напълно пуст. Местните не желаят да стъпят там, защото смятат, че това място е прокълнато. Разказват се легенди за хора, които са отишли на острова и никога не са се върнали обратно.

През далечната 1935 година английският изследовател Вивиан Фос провежда експедиция с цел изследване на тайнствената земя.

Двама учени от екипа – Мартин Шеверис и Бил Дайсън, провели първоначалните изследвания, след което трябвало да дадат сигнал на останалата част от екипа да дойдат и да ги приберат.Сигналите били дадени след смрачаване с помощта на газова лампа. Не след дълго обаче сигналите спрели. Те не се връщат и след половин месец, въпреки че имат моторна лодка и всичко необходимо. Спасители биват изпратени до острова, за да разберат повече за мистерията. Няма никакви следи от изгубените, изчезнали са палатките, вещите и лодката им. Претърсен до последния метър островът се оказва напълно безлюден.

Местните племена разказват за странни видения по бреговете на острова, за необичайни звуци, дори гласове. В повечето истории се споменава за гъста мъгла, която пада нощем и стои до сутринта. Но най-зловещите истории са за чуващите се викове по време на новолуние.

Източник: novotopoznanie.com

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Лайфстайл

Свързани
Публикации