Висша мода от Rolls-Royce и Iris van Herpen
Rolls-Royce

Rolls-Royce Phantom Syntopia е вдъхновен от Haute Couture модата и се отличава с невероятен цвят и… аромат!

Rolls-Royce разкри най-новото си бижу! Компанията го описва така – „най-технически сложният Phantom, произвеждан някога“.

Rolls-Royce Phantom Syntopia е колаборация между автомобилния бранд и известния холандски моден дизайнер Iris van Herpen. Всъщност единственият по рода си Phantom получава името си от забележителната колекция на van Herpen за 2018 г., която е вдъхновена от модели и форми, открити в природата. От Rolls-Royce казват, че проектът е отнел четири години упорита работа.

Наричайки го шедьовър, вдъхновен от Haute Couture модата, Rolls-Royce Phantom Syntopia е базиран на модела Phantom Extended. Iris van Herpen споделя, че поръчковият дизайн на Syntopia е вдъхновен от красотата на течното движение в твърдите материали, наричайки темата „тъкане на вода“. Докато цялостният дизайн на екстериора е непроменен, уникалният модел е завършен в специално изработена Liquid Noir променяща цвета си боя със сини, магента и златисти нюанси.

 

Автомобилният производител е разбработил нова техника за нанасяне на пигмент върху боята, която изисква повече от 3000 часа работа. В допълнение, предният капак включва фино изобразяване на мотива Weaving Water, който се появява в целия интериор.

Интериорът е черешката на тортата. Той включва дизайни, вдъхновени от Weaving Water, които са направени от Rolls-Royce Bespoke Collective в Гудууд и членовете на екипа на Iris жан Herpen в Амстердам. При избор от над 1000 вида кожи, брандът се спира на една определена, която може да се персонализира. Таванът пък е с 3D дизайн, който изглежда като течен метал.

Rolls-Royce

По него има и  162 броя „венчелистчета, изработени от стъклена органза“, които отнемат на екипа на Iris van Herpen близо 300 часа работа и около 1000 искрящи фиброоптични „звезди“. Само прототипът е изисквал над 700 часа работа.

Друг акцент на Rolls-Royce Phantom Syntopia е неговият аромат по поръчка. Според желанията на купувача, Rolls-Royce вече си има собствен аромат. От бранда използват специална технология, която освобождава аромат от облекалките за глава.

Rolls-Royce

Няма да е чудно за никого, че цената е около 2 милиона долара.

 

Снимки: Luxurylaunches.com / Rolls-Royce

Мода

Свързани Публикации