Y2K Модата и бумът на миналото
Мода 2000
Year 2000 е темата на днешното ни модно вдъхновение

Края на 90-те и началото на 2000 година са онова красиво и просто минало за милениалите, времето на големите промени, а за най-младото поколение, едно илюзорно минало, от което черпят вдъхновени за настоящето.

Иконите на Y2K са Бритни, Destiny’s Child, Mean Girls, Кристина Агилера, Парис Хилтън, Аврил Лавин, Хилъри Дъф и Линдзи Лоън, (докато още беше тийн) и всички онези звезди, които висяха по стените на стаите на онова поколение, което днес плаща данъци и ражда деца.

Ниската талия и безвкусно “изкочилите прашки” над ултра широките дънки от една страна се завръщат супер главоломно по подиумите на 21 век.

Y2K Мода

Бонбоненото розово и плюшените анцузи на Juicy Couture, които Реджина от “Гадни момичета” носеше с финес.

Слънчевите очила с цветни стъкла и причудливи форми от краен максимализъм, до съвсем малки а ла Джон Ленън.

Y2K МодаY2K МодаY2K Мода

Bucket hat или с класическото балканско наименование “шапки идиодки” и олдскул “шушкавите” спортни горнища. Baguette bag е може би любимата ни тенденция, която се завърна.

Y2K МодаY2K Мода

Металически блясък в оувърсайз якетата или огромните чехли и маратонки тип “танкове” с гигантски платформи.

Y2K Мода

Любовта към Y2K модата се зареди с неимоверна сила по време на пандемията от 2020. Защо ли? Може би милениалите най-накрая успяха да се приберат вкъщи и нямайки какво да правят, извадиха снимките си от тийн годините и са се замечтали по спомените си.

Y2K Мода

Каквато и да е истината, Y2K е доста нашумяла тенденция и не просто си вадим старите дрехи от гардероба, а дори и брандовете вадят послания от миналото в новите си колекции.

А вие милеете ли по 2000-та година?

Y2K МодаY2K МодаY2K МодаY2K МодаY2K МодаY2K МодаY2K МодаY2K МодаY2K МодаY2K МодаY2K Мода
Снимки: Getty Images

Мода

Свързани Публикации