“Когато работата стигне до шоколад, безсмислено е да се съпротивляваш.” – Регина Брет
На 7 юли отбелязваме Международния ден на шоколада – какъв по-сладък празник от този?!
Преди да преминем към сладкото похапване на шоколад, нека се запознаем отблизо с него. Заедно с Новия свят, Колумб открива и шоколада… Е, открива какаовите дървета и ги пренася в Европа. От наследството на маите и ацтеките е останало обожанието към шоколада и се е пренесъл на стария континент. Древните племена обичали да го приготвят като напитка, подсладена с мед. Останалото е история, която минава през Германия, Холандия, Австрия и после прескача до САЩ.
А знаете ли, че шоколада си отива страшно много с вино?
Ето и как можете да комбинирате още сега, на обяд!
Шардоне с бял шоколад/плодове в шоколад
Пино Ноар и Сникърс
Сира и черен шоколад с ядки
Бракето с трюфели с млечен шоколад
Каберне Совиньон с черен шоколад с малини
Мерло с шоколадови целувки
А почти всяко червено вино върви с M&M’s
Ето и защо го обичаме!
Обичаме шоколада, защото е начин да се справим с депресивните и тревожните състояния.
Обичаме шоколада, защото си подхожда с любимата напитка на всяка жена – виното.
Обичаме шоколада, защото е перфектният десерт.
Обичаме шоколада, защото е в графата “забранени храни”.
Обичаме шоколада, защото си даваме сметка какво щеше да бъде светът без шоколад.
Е, какъв щеше да е светът без шоколада?