За шоколада с любов!

“Когато работата стигне до шоколад, безсмислено е да се съпротивляваш.” – Регина Брет

На 7 юли отбелязваме Международния ден на шоколада – какъв по-сладък празник от този?!

ШоколадПреди да преминем към сладкото похапване на шоколад, нека се запознаем отблизо с него. Заедно с Новия свят, Колумб открива и шоколада… Е, открива какаовите дървета и ги пренася в Европа. От наследството на маите и ацтеките е останало обожанието към шоколада и се е пренесъл на стария континент. Древните племена обичали да го приготвят като напитка, подсладена с мед. Останалото е история, която минава през Германия, Холандия, Австрия и после прескача до САЩ.

Шоколад

А знаете ли, че шоколада си отива страшно много с вино?

Ето и как можете да комбинирате още сега, на обяд!

Шардоне с бял шоколад/плодове в шоколад

Пино Ноар и Сникърс

Сира и черен шоколад с ядки

Бракето с трюфели с млечен шоколад

Каберне Совиньон с черен шоколад с малини

Мерло с шоколадови целувки

А почти всяко червено вино върви с M&M’s

Шоколад

Ето и защо го обичаме!

Обичаме шоколада, защото е начин да се справим с депресивните и тревожните състояния.

Обичаме шоколада, защото си подхожда с любимата напитка на всяка жена – виното.

Обичаме шоколада, защото е перфектният десерт.

Обичаме шоколада, защото е в графата “забранени храни”.

Обичаме шоколада, защото си даваме сметка какво щеше да бъде светът без шоколад.

ШоколадЕ, какъв щеше да е светът без шоколада?

 

Снимки: Pexels.com

Лайфстайл

[the_ad id="55508"]

Свързани
Публикации