Излиза автобиографията на Димитър Бербатов „По моя начин“

За успехите, славата, големите футболни стадиони, но и за всички падения, които са го направили по-силен.

Димитър Бербатов – гениален, талантлив,  много често неразбран, обичащ да прави нещата по своя начин. Започва кариерата си в юношеския отбор „Пирин” (Благоевград) през 1991 г. Двукратен шампион е на Англия, а през третия си сезон в „Манчестър Юнайтед“ 2010/11, Бербатов е сред водещите играчи в своя отбор и в Premier League. Той има основна заслуга за шампионската титла за сезон 2010/11, когато става и голмайстор на Висшата лига, а Асоциацията на професионалните футболисти (PFA) го избира в идеалния отбор на годината. Той е първият футболист в историята на „Манчестър Юнайтед“ от Втората световна война насам, който отбелязва хеттрик на „вечния враг“ – „Ливърпул“. В историята на Висшата лига влиза като първия чужденец и четвъртия футболист, вкарал 5 гола в един мач. Отбелязва три хеттрика – едва трето подобно постижение в цялата история на английския футбол.  През 2008 г. звездата учредява фондация “Димитър Бербатов” с мисия да подпомага талантливи български деца да развиват своя потенциал в сферата на спорта, изкуствата и науката. През 2012 г. за забележителната работа на неговата фондация“ е избран за посланик на ЮНЕСКО.

Автор на предговора е сър Алекс Фъргюсън.

„В тази книга има върхове и падения, успехи и разочарования. Всичко, което ще прочетеш, написах с желание да споделя с теб пътя си от малките асфалтови игрища до големите световни стадиони. Вижданията си за футбола, но и за живота. Мнението си по различни теми и отговорите на доста въпроси.
Срещите си с интересни хора, със световни звезди и гениални футболисти. Сблъсъците си на терена и извън него. Всички препятствия, които прескочих, за да успея – по начина, който познаваш!

Моята история не е измислица, написана е в съавторство с истинския живот, и както често става в него, някои от ситуациите нямат щастлив край! Но това е само на пръв поглед, защото трудностите всъщност са хубаво нещо – те те карат да се развиваш.
Вярвам, че ще ти бъде интересно, защото животът понякога е по-абсурден и забавен и от най-голямата измислица. А дали книгата ще те научи на нещо и ще те вдъхнови, това вече зависи от теб самия.

„Понякога, когато вземаш решения като мениджър, можеш да допуснеш грешки. Именно такъв беше случаят, когато играхме финала в Шампионската лига с „Барселона“ на „Уембли“… Все още виждам пред очите си разочарованието на лицето на Димитър. Това е нещо, за което аз винаги ще съжалявам – той заслужаваше своето място в отбора!”
Сър Алекс Фъргюсън

 

Книгата е в обем 488 страници,  32 цветни с непоказан досега снимков материал. Димитър Бербатов ще представи лично автобиографията си „По моя начин“ на 10 ноември, когато книгата му ще бъде налична и в книжарниците.


Информация: orangecenter.bg

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Лайфстайл

Свързани
Публикации