Здравословен финал на Световното по футбол

Когато ни мъчи глад и липса на мъжко внимание…

Момичета финала на Световното по футбол наближава, а с това наближават и много опасни моменти за нас, в случай че сме в здравословен режим на хранене.

След вечеря половинката ни съсредоточава вниманието си в телевизора? А масата е отрупана с бира, апетитни пържени картофи, които често дори самите ние приготвяме. Естествено, не желаем да се докосваме до мазна храна и да се подлъжем от думите “само едно”, но как тогава да се справим с нуждата да похапваме нещо по време на мача. Можем да изберем нещо полезно, с което едновремено да заситим глада и да станем съпричастни към партньора си.

Печени тиквички със соево брашно

Съставки:

2-3 средни по размер тиквички
2 с.л. соево брашно (брашното от соя ще достави на организма ви калций, фибри и много растителен протеин)
малко зехтин
2 щипки хималайска сол

Начин на приготвяне:

Почистваме тиквичките от дръжките и дъното, обелваме ги и ги измиваме. Нарязваме ги на тънки около 4-5 мм. резени. Смесваме соевото брашно, хималайската солта в удобен съд. Овъргаляйки тиквичките от двете страни, изтупвате леко. Нареждаме ги в предварително подготвена тава, чийто дъно вече е намазано със зехтин. Накрая отново равномерно поръсваме със зехтин. Печем тиквичките за 30-40 мин. във фурната на 210 градуса.

Зеленчуков сайдер (за чаша 200 мл.)

Съставки:

2 краставици
150 мл. газирана вода
няколко стръкчета мента и магданоз
лед

Разбиваме обелените и нарязани на кубчета краставици в блендер, добавяме 150 мл. газирана вода, ментата и магданоза. След като течността се хомогенизира, изсипваме в чаша и добавяме лед.

Така финала на Световното по футбол ще бъде вълнуващ и няма да се отрази на талията ни!

Александра Томова e главен редактор на сайта codefashion.bg. Тя е с бакалавърска степен Испанска филология и магистър Журналистика и медии. Нейната страст са модата, литературата, новите технологии. Работи като редактор и сценарист на предванията в ефира на Code Fashion TV. Занимава се още и с видео монтаж и постпродукция на телевизионно съдържание.