Аксел Харди: Новата колекция “Фема” Есен-Зима 2021/2022
Дизайнерката Аксел Харди – носителка на „Златна игла“, направи фотосесия с най-новата си колекция „Фема“ – сезон есен-зима 2021/2022

АКСЕЛ ХАРДИ: „За колекция „Фема“ почерпих вдъхновение от женствеността като естетически феномен и от реалния живот. Стремя се да отговоря на потребностите на жените не само от практична мода, но и от модерен дизайн, който се отличава с нови и свежи идеи. Моята най-актуална колекция е предназначена за смелите, динамични, еманципирани жени, както и за онези от тях, които имат ярко изразена индивидуалност“.

МОДНИ НОВИНИ: Представена е една по-изчистена линия – Pure linen clothing by Axel Hardy, при която преобладават облекла предимно от висококачествени памучни тъкани и фини ластични плетива (рокли, поли, топове). Предназначени са за офис среда, както и за професии, които изискват по строг стил.

ОФИЦИАЛНА ТЕМА: Аутфитите са многофункционални – палта и елеци с подвижни шалове и качулки, които често са с две лица. Важен аксесоар е коланът.

МАТЕРИИ И ПЛАТОВЕ: Преобладават естествени материи като органик памук, а при плетивата и платовете – вълна и лен. Също така плетивата са съчетани с естествена коприна дори и през студените месеци. Новата тенденция в колекцията са връхните палта от лицева кожа, но отличителното е, че пухкавата част се състои от памук и вълна. Не бива да се пренебрегват материите на малки волани, принтовете и ярките двойни платове с тафта.

ОБЕМ И СИЛУЕТ: При новите аутфити, преобладава размерът „овърсайз, който се забелязва при връхните облекла и горните части тип „пончо“, флуиден с движение на материите около тялото. При ластичните рокли и полите с висока талия актуален е и вталеният силует, който подчертава нежно извивката на тялото.

ЦВЕТОВА ГАМА: Доминират типично есенни и зимни багри – цветовете на гората, канелените тонове, пастелните, наситените, виолетовите, зелените и сивите.

МЕНИДЖЪР НА ФОТОСЕСИЯТА: ПРОФ. ЛЮБОМИР СТОЙКОВ

АСИСТЕНТ МЕНИДЖЪР: ХЕЛЕНА ТОДОРОВА

МОДЕЛИ: ЕЛИСАВЕТА СТОЯНОВА – ГАРЕВА И МИХАЕЛА ИВАНОВА

ПРИЧЕСКИ: МАРИЯ КАРАГАНОВА

ГРИМ: ВИКТОРИЯ СТЕФАН

ФОТОГРАФ: ДИЛЯН МАРКОВ

Мода

Свързани Публикации