Аксел Харди с екологична колекция на подиума на SFW AW 19/20
Дизайнерката Аксел Харди, носител на приза на Академията за мода – „Златна игла 2019“ в категория „Модна иновация“ ще представи своята най-нова екологичната колекция по време на първата вечер от седмицата на модата на 17 септември 2019 г. Колекцията за сезон есен/зима 2019/2020 – „Засади дърво – създай бъдеще” (Plant a tree – create a future) изразява концепцията на дизайнерката и нейната реакция, породена от наблюдаваните промени на климата.

Символът на тази колекция е дървото, което ни дарява с кислород, след като вдишва вредните емисии. Посланието на дизайнерката е – всеки един от нас да разбере, че и малкото действие е от помощ за самите нас и бъдещето на децата и внуците ни. Всеки може да засади поне едно дърво и това е от съществено значение.

Дървото и клоните присъстват като декоративни елементи в повечето визии от колекцията. Идеята е всяка част от облеклото с този елемент да ни напомня за нашия човешки дълг да се грижим за общия дом, в който живеем. Екологичното производство винаги е било приоритет в работата на Аксел Харди чрез използване на естествени суровини и материали, свеждане до минимум на пластмасата и полиестера, създаване на линия уникални тоалети тип пачуърк, за да се използват и най-малките размери материали и така производството на бранда AXEL HARDY е на практика почти безотпадно.

Друга съществена част от настоящата колекция са визиите, представящи линията рециклирани облекла. Използвани са нови непродаваеми поради модел или размер джинси на световни марки. С идеята да не бъдат изхвърлени в земята като боклук, те заживяват нов живот, съчетани с плетива от прежда, която е регенерирана и направена от джинсови отпадъци. Колекцията включва също така нова линия връхни облекла – двулицеви и мултифункционални, съчетават се с тесни меки рокли, панталони, поли, раздвижени пончота и блузи. Цветовете са в синхрон с природата и създават усещането за уют и комфорт, наред с това и за различност.

Аксел Харди оправя пожелание за красива есен и зима, и със своята колекция приканва всички в настъпвашия сезон да засадят по едно дърво или храст.

Засади дърво – създай бъдеще!

Мода

Свързани Публикации