Време за детокс: 5 признака, че тялото ви е пълно с токсини

Ето как да разберем, кога ни е време за пречистване на организма

Токсините са нещо неприятно, което, за наше съжаление, лесно и безпроблемно може да си проправи път към тялото ни и да донесе със себе си редица проблеми. Те са във въздуха, който дишаме, в храната, която сладко похапваме, в напитките, на които се наслаждаваме или с други думи – навсякъде около нас.

И така, малко по малко, токсините се натрупват в нашия организъм и в даден момент достигат до количество, способно да предизвика сериозни здравословни проблеми. А най-лошото е, че всичко това се случва без дори да го осъзнаваме.

За да ви помогнем да изпреварите неприятностите, днес ви представяме пет от признаците, които ни показват, че е време да се погрижим за пречистването на организма си:

Необясними болки

Ако изпитвате болки в мускулите, без да сте се подлагали на тежко физическо натоварване, причината за това неприятно явление може да е интоксикация. Някои токсини стимулират рецепторите на болка в мускула, което води до различни спазми и болежки.

Също така, ако редовно страдате от главоболие, без да има ясна причина за него, то това е още един показател, че нивото на токсини в тялото вида е твърде високо.

Безсъние

Твърде възможно е зад мъчителните ви проблеми със съня да се крият натрупаните в организма ви токсини. Доказано е, че те могат да доведат до безсъние, което само по себе си е способно да предизвика редица здравословни проблеми.

Проблеми с теглото

Ако полагате сериозни усилия, за да се справите с наднорменото тегло, но нищо не помага, може би нещо не е наред с хормоните ви. Виновникът за този проблем? Отново токсините, които умеят да влияят на нивото на определени хормони, като например на тези, отговарящи за нашето тегло.

Променливо настроение

Промените в настроението често са свързани схормоните, които пък, както вече научихме, са повлияни от токсините. Ксеноестрогените, например, причиняват хормонален дисбаланс както при жените, така и при мъжете, а решението, вярвате или не, може да се крие в това да стоим далеч от пластмасата.

Непрестанно чувство на умора

Ако спите по нужните за организма осем часа, но въпреки това се събуждате изтощени и това чувство на умора не ви напуска цял ден, може отново да се замислите върху нивото на токсини в тялото ви. Не е изключено, че организмът ви изхабява прекалено много енергия в борбата си с техните вреди, а кафето, на което наблягате с идеята да ви събуди, само влошава нещата.

Освен всичко това, прекомерното количество на токсини в тялото, могат да доведат и до запек, кожни проблеми, спад в концентрацията и продуктивността и други, дори по-сериозни проблеми. Затова не отлагайте повече, а намерете най-подходящите за вас методи за детоксикация и се погрижете за организма си още сега, започвайки с прием на повече вода и ежедневна физическа дейност

Снимки: Unsplash

Александра Томова e главен редактор на сайта codefashion.bg. Тя е с бакалавърска степен Испанска филология и магистър Журналистика и медии. Нейната страст са модата, литературата, новите технологии. Работи като редактор и сценарист на предванията в ефира на Code Fashion TV. Занимава се още и с видео монтаж и постпродукция на телевизионно съдържание.