Изумително представяне на грациите и цели шест медала от Световната купа в София
Sofia World Cup събра едни от най-добрите гимнастички в света, сред които изпъкнаха талантливите българки с техните забележителни изпълнения, несравнимо излъчване и безупречни костюми.

С брилянтни изпълнения родните грации вдигнаха на крака публиката в „Арена Армеец“ и си извоюваха общо шест медала. Ансамбълът се окичи със злато и сребро, а талантът Катрин Тасева грабна три сребърни медала на отделните уреди – топка, бухалки и лента, и един бронзов в многобоя.

След като представи две много силни съчетания и триумфирасъс златния медал в многобоявсъбота, националният ансамбъл по художествена гимнастика в състав Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова, Лаура Траатс, Ерика Зафирова и с треньори ВеселаДимитрова и Михаела Маевска спечели сребърен медал във финала на три обръча и два чифтабухалки, изоставайки само на 50 стотни от шампионките от Украйна.По този начин родните гимнастички осигуриха един подобаващ финал на Световната купа в София.

Междувременно, Катрин Тасева смая не само публиката, но и журито с редица добри изпълнения. Те донесоха цели четири медала на амбициозната 21-годишна гимнастичка.

Сребърният медал на бухалки бе връчен на Катрин Тасева от голмайсторът на Висшата лига и кавалер на Световната купа в София, Димитър Бербатов, а прочутият български боксьор, Кубрат Пулев, имаше честта да награди ансамбълът за почетното им второ място за изпълнението с обръчи и бухалки.

https://www.youtube.com/watch?v=I12ueQXxb-k&feature=youtu.be&fbclid=IwAR0M1gUDWu1Qq16X-uUaFYJZvhVgPiVe9z09CSzFx0WSqfOOzOyYilXQDqM

Българска федерация художествена гимнастика

Снимки: Facebook

Александра Томова
Александра Томова
Александра Томова e главен редактор на сайта codefashion.bg. Тя е с бакалавърска степен Испанска филология и магистър Журналистика и медии. Нейната страст са модата, литературата, новите технологии. Работи като редактор и сценарист на предванията в ефира на Code Fashion TV. Занимава се още и с видео монтаж и постпродукция на телевизионно съдържание.

Новини

[the_ad id="55508"]

Свързани
Публикации