Президентът Росен Плевнелиев връчи Наградата за Полет в Изкуството „Стоян Камбарев” 2024
Награди

За първи път истински магьосник печели Наградата за Полет в Изкуството. СТАРБОЙ АЙВЪН е големият победител на 15-тата Официална Церемония по връчването на наградите на Фондация „Стоян Камбарев“.

Наградата за Полет в Изкуството, придружена от чек за 10 000 лева, беше връчена на младия илюзионист от Почетния член на Фондацията Президентът Росен Плевнелиев и  съпругата му Деси Банова.

В началото на вечерта плакетът на Айвън, бе връчен от заместник министъра на културата-известният композитор и музикант Виктор Стоянов. Трогателни за младия магьосник бяха изненадите поднесени от Енчо Кирязов, да се срещне с великия илюзионист Ханс Клок.

Церемонията бе открита с емоционална встъпителна реч на Почетния Председател на Фондацията обичаният от всички Президент Петър Стоянов:

„Горд съм, че съм един от основателите на Фондация „Стоян Камбарев“, защото Фондацията има три неоспорими предимства: първото е, че за всичките тези години продължава да работи без прекъсване в подкрепа на младите таланти.

Второ, не просто има една церемония, която веднъж годишно да раздава награди, а целогодишно надгражда, насърчавайки и помагайки на своите лауреати във всичките им проекти и начинания, и трето – въвлича и създава общности около своите таланти!“

Младият кино-режисьор ТЕОДОРА ЧИНГАРОВА – ТЕА грабна другия голям приз на Фондацията – НАГРАДАТА ЗА КИНО 355. Нейната 5 минутна лента „Само още пет минути“ и 223 гласа от публиката й донесоха бронзова статуетка и увеличения награден фонд от 15 000 лв.

Статуетката НАГРАДА ЗА КИНО 355  бе връчена  на Теа от легендарния британски боксьор, продуцент, холивудска звезда и член на международното жури Гари Стреч.

Филип Рот – известният холивудски продуцент, даде плакетите на двете финалистки. От името на продуцента на филмите Деси Тенекеджиева, изпълнителният продуцент Елени Декидис връчи по 1 000 лв. – символична първа инвестиция за бъдещите филми на момичетата.

 

Водещ на Церемонията бе ТВ водещият – Ники Кънчев. Зрители и гости се насладиха на Старбой Айвън, на малките певици Богомила и Алина от Бон- Бон. Голямата звезда на българския поп Любо Киров се завърна на бляскавата сцена след седем години, като изпълни два от големите си хитове.

 

Продуцентът на Церемонията и вдъхновител на Фондация „Стоян Камбарев“ Деси Тенекеджиева и нейния екип създадоха много емоционален спектакъл.

Награди получиха и Лъчезар Кацарски, Изабел Овчарова – ИЗИ, Маргарита Стойкова – МАГИ и Невелин Иванов – НЕВО.

Събития

Свързани
Публикации