Искрата и Кристина със съвместен проект

Искрата и Кристина работят заедно върху първия й видео проект със собствена хореография, чиято музика е създадена от Искрата

Фотосесията е интродукция към предстоящото видео и цели да събере двама артисти от различни сфери на изкуството – Кристина като професионален хореограф и Искрата – изпълнител и автор.

 

Фотограф на тази фотосесия е Георги Казаков, който ще бъде и режисьор на нейното видео. Очаква се да бъде готово през юли месец.

В началото на юли се очаква и новата песен на Искрата с лятно и елегантно звучене. Освен за нея той сподели и че с нетърпение очаква есента и зимата, защото е подготвил четири песни с меланхолично и dark звучене, с текстове, написани по негови реални истории.

 


В края на лятото се очаква и новото парче на братя Аргирови, които се довериха изцяло на Искрата за създаването на новата им песен, с която се завръщат отново на музикалната сцена.

Кристина е професионален танцьор и хореограф.
Завършила е Кралската консерватория по професионални танци в  Мадрид със специалност “съвременен танц”.
Танцувала е в театри в Испания, Германия и Португалия. Финалистка в два конкурса за авторска хореография в Мадрид, танцувайки по музика на българския състав “Исихия”.
От десет години се занимава с художествена гимнастика, носител е на медали и купи от републикански и международни първенства.

Кристина:
– Досега не съм се изявявала достатъчно в България, затова реших да започна да работя и върху проекти, заедно с други български артисти.
За музиката за моя първи проект, реших да се доверя на Искрен Тончев – Искрата, защото ми харесва, че е актуален в творчеството си. Успяхме да сътворим една много разчупена, модерна и нетипична композиция – симбиоза между танц и театър, със сюжет и доза провокация.

Александра Томова e главен редактор на сайта codefashion.bg. Тя е с бакалавърска степен Испанска филология и магистър Журналистика и медии. Нейната страст са модата, литературата, новите технологии. Работи като редактор и сценарист на предванията в ефира на Code Fashion TV. Занимава се още и с видео монтаж и постпродукция на телевизионно съдържание.