Мода и музика за Деня на София в метрото (Видео)
ДЕНЯТ НА СОФИЯ В МЕТРОТО!

Дизайнерът Антон Узунов представи градска колекция за дамите със своя бранд Antony Langountin.
За втора поредна година столичани и гостите на града срещат различни съвременни изкуства и алтернативни форми на изява във формат на флашмоб в Столичното метро, творчество и иновации на млади артисти. Събитието е част от официалната програма за отбелязване на Деня на София.
Мотриса от третия метродиаметър се превърна в движеща се сцена за съвременен танц, кино, театър на движението, изпълнения на класическата музика, градска мода, трикинг, електронен бийт и илюзии, които се редуваха при всеки пробег от „Хаджи Димитър“ до „Горна баня“, както и на избрани метростанции.
Събитието се състоя на 17 септември в два времеви диапазона – от 10:00 до 13:00 ч. и от 19:30 до 21:30 ч. при изрично спазване на актуалните противоепидемични мерки – носене на лични предпазни средства, дистанция и дезинфекция.
Събитието се осъществява от Младежкото сдружение в обществена полза „Национален център за иновации  и дигитални изкуства“ с подкрепата на Столична община и с домакинството на „Метрополитен“ ЕАД.
В инициативата се включи Александра Драгова, която представи заедно с артистите Калина Кръстева и Денислав Иванов за първи път пред публика – фрагменти от своя най-нов проект за съвременен танц – PROJECT 8.
В „Sound Underground“ 2 участват студенти по джаз и класическа музика. Таен музикален гост, спечелил известен музикален формат у нас надгради допълнително доброто настроение.
Модата е поверена на младия дизайнер Antony Langountin, който направи премиера на най-новата си колекция, озаглавена „Градска джунгла“.
Етюди от Театър на движението бяха изпълнени от студентите на НАТФИЗ „Кр. Сарафов“ – Александър Будуров, Филип Дончев и Велизар Груев.
Допълнителен адреналин създаде спортният клуб „Рекриейт-София“, който популяризира и първия си проект за пътна безопасност за деца и младежи, финансиран от Столична община  – „Надскочи себе си! Бъди отговорен!“
В събитието се включиха и актуални инфлуенсъри и тик-токъри, които допринесоха за това, събитието да бъде споделено онлайн на всички платформи, предпочитани от младите хора на София.
Зад пулта се изявиха млади и утвърдени електронни продуценти и диджеи, сред които DJ VLD и Disco Manga, като музиката преминава от фънк и джаз, през ремикси на любими популярни български песни, до диско, хаус и техно.
Събитието бе заснето за целите на кратък документален филм „София – град на вдъхновението и модерността“.

Събития

Свързани
Публикации