Най-скъпият ключ за кола струва повече и от лимитирано Lamborghini
Когато скъпият автомобил не е достатъчен, на помощ се притичва ключът струващ над половин милион американски долара.

Разглеждайки безумно скъпи и лимитирани модели коли и мечтаейки един ден да се потопим в техния лукс, си мислим, че малко неща в този свят са по-скъпи от този тип автомобили. Днес, обаче, ще ви шокираме с новината, че не просто има по-скъпо от лимитираното Lamborghini SVJ, например, но и че то е ключ за кола.

https://www.instagram.com/p/Bvv2Jk1Jl6E/

Луксозната финландска компания Awain представи линия ключове за кола за клиентите, които искат да издигнат луксозния си лайфстайл на следващото ниво. Направата на всеки един от ексклузивните модели отнема между 100 и 300 часа от старанието, прецизността и майсторството на професионалистите в Awain.

https://www.instagram.com/p/Btjc_U9hoKh/

Моделът the Quantum идва с 3.6 карата диаманти, 175 грама злато и скромната цена от около 55 000 американски долара. Малко по-скъпа, the Serenity версията струва почти двойно повече ($100 000) и изпъква със своите 20 карата диаманти 175 грама злато. На върха на колекцията се извисява the Phantom – модел оценен на цели $562 000 и носещ титлата за най-скъпият ключ за кола в света.

Освен че струва повече от някои изключително луксозни коли, най-скъпият от трите модела може да се похвали и с внушителните 34.5 карата малки диаманти и други видове скъпоценни камъни, както и с 175 грама 18-каратово злато. Ентусиастите, които са решили да закупят този пищен ключ имат възможността и да го направят още по уникален, избирайки материалите за направата на централната част.

https://www.instagram.com/p/BvHT7xdh2if/?utm_source=ig_embed&utm_medium=loading


От всеки от трите варианта са налични едва 20 бройки, които могат да бъдат използвани за модели на Bugatti, Bentley, Aston Martin, Maserati, Lamborghini, McLaren, Mercedes-Maybach, Rolls-Royce, Porsche и Mercedes-Benz.

https://www.instagram.com/p/BwNIWWKgpdl/

Awain не единствената компания, която предлага ключ-бижу. През 2016-та Optimal Innovative Solutions събраха погледите с уникален ключ за Koenigsegg Agera R, покрит с 40 карата диаманти и оценен на $250,000. Междувременно, миналата година, компанията на име Senturion представи ключ под формата на гривна възлизащ на $270,000, покрит с диаманти и направен от метеорит на четири милиарда години.

https://www.instagram.com/p/BwEiHxXgWX1/?utm_source=ig_embed&utm_medium=loading

Както виждате това не е първият път, в който сме оставени без думи от ударна доза лукс. Със сигурност няма и да е последният.

Нетърпеливо очакваме да раберем, кое е следващото шокиращо хрумване, с което някоя компания ще привлече вниманието на заможни хора от целия свят и ще погъделичка мечтите на всички останали.

Снимки: Instagram

Мода

Свързани Публикации